Ludwig Sörmlind

Landskapsfoto från Blekinge

Vintern har kommit till Blekinge

Det dröjde ganska länge men nu har då något som kan liknas vid vinter kommit ner även till de sydligare breddgraderna i Sverige. Jag som fortfarande minns mina barndoms vintrar med snö upp till knäveckan och ett himla pulsande i meterdjupa snödrivor drar lite lätt på munnen. Någon vidare snö att tala om har vi inte – däremot börjar det bli ganska kallt.

Min telefon menar på att det just i detta nu är -9 grader ute och jag vet inte om jag är beredd att hålla med. Tidigare idag när jag vågade sticka näsan utanför dörren var det -5 och det kändes helt lagom. En snabb inventering av garderoben visare på att förrådet av jackor som är både komfortabla och någorlunda varma i de här temperaturerna är helt obefintligt så jag krängde på mig min höstjacka och rusade ut för att se om jag kunde fånga en lite solnedgång. Jag blev inte speciellt besviken.

Jag körde ut till ett av mina smultronställen och insåg att solskivan redan hade dykt ner bakom horisonten. Det gjorde mig inget då det fortfarande fanns färger kvar på himlen och havet sköljde lugnt och försiktigt upp på den lilla stranden där jag riggat upp mitt stativ. Väldigt många exponeringar senare och lite pysslande i Photoshop blev resultatet bilden ni ser i det här inlägget.

Nu har vardagen kommit ikapp och eventuella äventyr med kameror och annat får vackert vänta till helgerna ytterligare ett litet tag. Ni har väl inte missat att varje dag är något längre än föregående och så kommer det fortsätta en lång stund. Jag är nog inte helt ensam om att ha saknat ljuset.

Hur hittar man hit?

För er som som inte känner till den lilla stranden kan ni se var den ligger på kartan nedan. Det är inga som helst problem att ta sig fram i princip hela vägen med bil eller cykel eller till fots.

« »

© 2018 Ludwig Sörmlind. Tema av Anders Norén.

%d bloggare gillar detta: