Så får du fler följare på Instagram

Uppdaterad 3 maj, 2017

Om du använder Instagram så vill du också få mer följare. Hur gör de stora Instagramkontona för att få 100-tusentals följare. Det finns många sätt att gå vidare men de flera kontona har en sak gemensamt.

Följ de här enkla tipsen och börja se hur du får fler och fler följare för varje ny bild du lägger upp.

Det finns massor utav trix för att snabbt få följare men flera av dessa bör du akta dig för. Det vimlar av webbsidor som erbjuder gilla-markeringar och nya följare mot betalning.

Dessa följare är ofta inget annat än fejkade spamkonton som när som helst kan försvinna.

För att få fler engagerade och aktiva följare på Instagram finns det egentligen bara en sak som fungerar. 

Om du kan få dina följare och besökare att förvänta sig saker av dig så har du kommit en bra bit på vägen. Om du sedan också lyckas infria deras förväntningar så har du lyckats.

Du får nöjda följare som vet vad de förväntar sig och de kommer vilja komma tillbaka för mer.

Instagram för både privatpersoner och företag

Idag hittar du allt från din granne till stora internationella företag på Instagram. För varje dag startas fler och fler konton upp och konkurrensen hårdnar för varje nytt Intstagramkonto som ser dagens ljus.

Hur gör du får att skilja dig från den stora massan?

Nischa dig!

Det säkraste sättet att få fler följare på Instagram är också det långsamma sättet. Lägg upp bra och engagerande bilder, gilla och kommentera också gärna andras bilder.

Sök efter ämnen som du är intresserad av och gilla, följ och kommentera andra användares bilder inom samma ämne. Många av dessa kommer följa dig tillbaka.

Håll dig till ett ämne

Om du vill sticka ut bland mängden måste du nischa dig. Titta in på flera  av de allra största Instagramkontona. En gyllene tråd bland nästan alla är att de håller sig till en och samma nisch. Det kan vara allt från matfoto till gatufoton.

Visst kan det vara kul att lägga upp varenda bild du någonsin knäpper av på Instagram men du skickar då ett väldigt mixat budskap till dina följare. De vill veta vad din Instagramsida handlar om.

Om de följer dig på grund av dina vackra landskapsbilder kommer de förvänta sig nya vackra landskapsbilder. Om det då helt plötsligt dyker upp bilder på saker som du har stickat eller bilder på brevlådor kommer du inte få i närheten så många gilla-markeringar än om du hade fortsatt med vackra landskapsbilder.

Lär känna dina följare! Då känner dina följare sig sedda och utvalda.

Citatet ovan kommer från Mama Said Media. Läs mer här: Knepet för att lyckas i sociala medier – Tvåvägskommunikation

Fler följare på Instagram - Håll dig till ett ämne - Ludwig Sörmlind
En vacker vacker solnedgång från Tjurkö sommaren 2016. En av mina mest gillade bilder på Instagram.

Hashtaggar för fler följare på Instagram

Det finns ett flertal olika hashtaggar som du kan använda i syfte att få fler Instagramföljare men det gäller att välja med omsorg. Bara för att du kan använda upp till 30 hashtaggar i ditt inlägg betyder inte det att det är det bästa du kan göra.

Hitta unika hashtaggar som matchar dig, dina följare och ditt innehåll.

Om du går in på de mest aktiva hashtaggarna som både du och tusentals andra användare använder sig utav kommer ditt inlägg drunkna i mängden inlägg nästan oavsett hur bra det är.

Vacker solnedgång ute på finskan på Tjurkö utanför Karlskrona - Få fler följare på Instagram - Ludwig Sörmlind
Vacker solnedgång ute på finskan på Tjurkö utanför Karlskrona – Ludwig Sörmlind

Posta regelbundet på Instagram

Se istället till att posta bilder ofta och regelbundet. Det finns inget magiskt förhållande mellan antal poster per dag och nya följare men om du ser till att posta minst en gång om dagen och inte lägger upp mängder av bilder direkt efter varandra så kommer du med största sannolikhet få fler följare.

Kommentera andras bilder och se antalet kommentarer på dina bilder öka.

Mitt konto

När jag startade mitt Instagramkonto lade jag upp bilder på allt som kom i min väg. Ingen mer än jag och mina närmaste vänner tyckte att det var kul att titta på och mitt Instagramkonto stod stilla.

Tillslut började jag koncentrera mig på det som jag fotograferar mest i vanliga fall, landskapsbilder. Plötsligt började mina bilder få mer och mer gillamarkeringar och jag fick fler följare för varje ny bild jag lade upp.

Jag insåg snabbt att det var tack vare mina landskapsbilder som jag får mer och mer följare. Därför postar jag också mer och mer Instagrambilder med vackra solnedgångar, landskapsbilder och en och annan stadsbild.

Måste man bara posta en och samma sak?

Naturligtvits kan du lägga upp precis vad du vill på ditt Instagramkonto. Det är ditt konto och du gör med det precis vad du vill. Märk dock att ju spretigare innehåll du presenterar på ditt Instagramkonto desto mer splittrad blir din följarskara.

Läs också Så får du fler följare på Instagram – 11 enkla tips! av Tommy K Johansson

Vill du att jag följer dig?

Vill du få fler följare på Instagram så kan du lägga till ditt konto i kommentarsfältet här nedanför.

Jag kommer följa så många konton som jag hinner – om du också gör samma sak kommer samtliga som delar med sig i kommentarerna få bättre och mer aktiva följare.

Dela med dig

Lättast är om du loggar in på Instagram via en dator och klistrar in din länk direkt från kommentarsfältet. Har du inte tillgång till en dator där du sitter just nu kan du så klart också skriva ditt användarnamn direkt.

Fördelen med att klistra in www-adressen till ditt konto direkt är att dina framtida följare inte behöver söka fram dig på Instagram.

https://www.instagram.com/ludwigsormlind/

Så ser min länk ut till mitt Instagramkonto. Klicka på den så kommer du direkt in till mitt flöde.

Dela gärna sidan på Facebook eller Twitter när du har länkat ditt Instagramkonto i kommentarerna. På så vis kan ännu fler människor följa dig och du får ännu fler följare på Instagram.

Under de år jag har varit medlem på Instagram har ett flertal av mina bilder blivit återpostade på populära hubbar och vissa bilder har gillats över 10,000 ggr.

En Instagramhubb är helt enkelt ett konto som kontrolleras av en eller flera användare och alla samlas runt en hashtagg.

En av mina mest gillade bilder - Få fler följare på Instagram - Ludwig Sörmlind
Den här bilden snappades upp av flera olika Instagramhubbar och har gillats och delats flera tusen gånger av olika användare på Instagram.

Användarna som ligger bakom kontot tittar på bilderna och har du tur kan din bild återpostas av hubben och din bild kan då synas av i princip hur många människor som helst.

Flera av dessa kommer följa dig och ditt Instagramkonto kan i ett slag få väldigt många nya följare.

Undvik fällorna på Instagram

Tyvärr finns det massvis av hemsidor som säljer allt mellan följare och gilla-markeringar. Undvik dessa, hur lockande det än kan vara att på ett ögonblick köpa dig hundratals nya följare över natten.

Det är allt som oftast inga riktiga följare och du riskerar mer än vad du har att vinna.

Här är en historia från Kirsten Jassies som beskriver vad som hände med hennes konto när hon köpte 1500 följare och 500 gillamarkeringar: I bought 1500 Instagram followers and 500 likes

Var inte blyg – vi vill se dina bilder

Lämna en kommentar med en länk till din Instagram. Skriv gärna en rad om vad ditt flöde handlar om. Länka gärna till artikeln, eller skicka den till någon som skulle behöva fler följare på Instagram.

Dela:

5 svar på “Så får du fler följare på Instagram”

  1. Jag brukar dela foton på mina bravader till Instagram och sedan välja att dela med både FaceBook och Twitter också. men kameran är verkligen kass i Instagram, går inte att zooma som det går med FaceBook.

    1. Jag lägger inte ut så många bilder tagna direkt med kameran i Instagram, däremot lägger jag ut de färdiga bildbehandlade bilderna tagna med min Canon-kamera. Jag håller på och snickrar på ett inlägg om hur jag gör för att få ut bilderna från kameran till Instagram i så få steg som möjligt. :)

  2. Intressant detta med Instagram, men tycker det är riktigt knepigt att få ”bra följare” och inte bara massa som trycker följ för att det är enkelt att trycka. :)

Tack för att du kommenterar!