Vikten av att ta med sig kameran

Uppdaterad 17 april, 2017

Jag följer många fotografer som år efter år lyckas med konststycket att ta minst ett foto varje dag. De tar inte bara ett foto rätt upp och ner med mobilen utan de använder sin vanliga systemkamera, släpar omkring på stativ och diverse olika objektiv nästan var de än går.

Dit har inte jag kommit riktigt än men en sak har jag snappat upp. Så länge jag har med mig min kamera så är chansen 100% större att jag faktiskt lyckas ta en bild än om jag hade lämnat kameran hemma.

För någon dag sedan tog jag en omväg hem via vackra Sternö. Det var antingen Sternö eller att åka till Konsum för införskaffande av potatis. Av dessa två alternativ valde jag det första.

Vilda vidar

Starka vindar mötte mig när jag klev ur bilen och begav mig ner mot vattenkanten. Några vidare vågor piskade inte upp på stränderna så som jag sett framför mig i huvudet. Däremot var det ordentlig fart på molnen och himlen ändrade sig drastiskt mellan varje tagen bild.

Tyvärr så tätnade molnen mer och mer ju närmare solnedgången vi kom och när det bara var minuter kvar innan solen helt försvann bakom horisonten låg molnen så täta att det knappt gick att urskilja solen genom molntäcket.

Sternö Sandvik solnedgång efter jobbet - Ludwig Sörmlind

Var ligger Sternö?

Till Sternö är det ganska lätt att ta sig, i alla fall om du kör egen bil. Jag brukar åka ut hit ett par gånger i månaden och ju närmare sommaren vi kommer desto mer välbesökt blir området.

Dela:

Tack för att du kommenterar!