Vid kusten tidvis friskt

Väderleksrapporterna skvallrar om kalla vindar med både regn, blåst och en och annan åskknall. Den tryckande sommarvärmen som inbjuder till lata dagar på altanen eller badstranden har inte riktigt kommit för att stanna trots att vi börjar närma oss augusti.

Det här med semester kan vara känsligt. Tidigare kollegor och arbetskamrater som sysselsätter sig i huvudsak inom industrin får allt som oftast inte välja sin semester. De är lediga när fabriken de står på stänger för lite service och underhåll medan andra alternerar mellan tidig och sen semester.

Långtidsledigt

För egen del är det här året då jag för första gången provar på att ha fyra veckors sammanhängande semester. Annars brukar jag som mest sträcka mig till 3 veckor med resterande dagar utspridda lite här och där mellan augusti och julafton.

Småbåtshamnarna här omkring är fyllda med fritidsbåtar i alla tänkbara storlekar och modeller och skärgårdsöarna får vackert finna sig i att bli besökta av mer än en fastlandsbo under sommarmånaderna.

Säkerhet

Livboj i Matviks Hamn - Ludwig Sörmlind
Livboj i Matviks Hamn.

Livbojen på bilden i inlägget hittar man ute i härliga Matvik och jag hoppas att den inte kommer behöva komma till användning än på ett bra tag.

Regntunga moln hopar sig över Mörrum och jag vänder blicken norrut inom kort. Till kvällen och under morgondagen ryktas det om att vinden tilltar. Vid kusten tidvis friskt, som meterologen skulle ha utryckt sig.