Uppdaterad 23 september, 2016

Solen tycks ha återvänt till oss uppe i norr. Det är inte längre mörkt som i ett sme’arsle vare sig på mornarna innan eller kvällarna efter jobbet. Den stora lampan uppe i skyn börjar göra sitt på både humör och pigghet. Nästan så att man skulle kunna säga att man börjar få lite vårkänslor.

Färgglada blommor börjar ploppa upp lite här och var i rabatter och andra planteringar och det är inte utan att det känns som att det är en aning för tidigt. Om detta kan jag visserligen ha helt fel då jag inte har en aning om när det är läge för de små blomstackarna att faktiskt titta fram.

Jag misstänker att det är ungefär som den första snön. Alla vet att den kommer men även om det så skulle dröja ända fram till mars tycker man att de första tunga snöflingorna aldrig varit så tidiga som just i år.

Kameran har knappt åkt upp ur väskan sedan nyårarsfton. Dagar, kvällar och helger fylls av andra måsten och lustiga projekt och tiden sticker iväg. Jag vet med mig att jag missat ett par spektakulära solnedgångar men de räknas faktiskt ändå även fast man inte lyckats fånga dom på film. Det var länge sedan jag engagerade mig i någon fotosöndag heller.

Vad kan det då vara som har sysselsatt mig såpass?

Vill ni se vad som upptagit min tid kan ni kika in på Sommarklippet.se och Sminkfynd.se angående saker som är lika men inte samma. Den stora fördelen med en webbutik är att man inte är låst till kontorstider måndag till fredag. Det i sin tur gör dock att det är otroligt lätt att fastna i statistik och småoptimeringar även när man förväntas vara ledig. I takt med att Analyticskontot dagligen fylls med ny data är det allt lättare att se vad som faktiskt fungerar och vad som behöver ändras ännu mer.

Sådana här halvursäktande inlägg ser jag lite varstans vid den här årstiden och inlägget som du just läser sällar sig även det till den skaran. Vinterhalvåret är inte det bästa medlet för att vårda sin kreativa ådra. Lagom till pensionen kanske man skulle hitta någon plats på jorden där årstiderna går någorlunda hand i hand?

Krokusarna på omslagsbilden är tagna 2013 och återspeglar inte på något sätt verkligheten i år. En glad fotograf har donerat bilden till allmänheten via sidan Pixabay.com. Kika in där om du behöver illustrerande bilder till din egen blogg eller annat projekt.

Tack för att du kommenterar!