Väggahamnen – Mer än bara en toalett

Jag har alltid tyckt att Väggahamnen är en vacker plats. Ända sedan den första gången jag hade nöjet att ta bilen ner förbi rökeriet, vidare upp mot Ortholmen med en avstickare till Villa Utsikten en varm sommardag för ganska många år sedan nu.

Gång på gång återvänder jag hit, jag arbetar inne i Karlshamn och på väg från, eller för den delen till, jobbet stannar jag ofta till här.

Det har även hänt att jag med fru passerat någon av stadens snabbmatsrestauranger och sedan ätit vår måltid ackompanjerade av vågornas skvalp. Under varma sommarkvällar brukar vi inte vara ensamma om att göra så.

Många vackra foton

Det kommer kanske inte därför som någon större överraskning för dig som läser den här bloggen att det gång på gång dyker upp bilder från just Vägga.

Om man gör en snabb sökning på Google efter Väggahamnen kommer, som sig bör, Karlshamns Kommuns hemsida på första plats. Lite oturligt handlar sidan man landar på om toaletter med ett gäng länkar till andra toaletter runt omkring i kommunen.

Väggahamnen i solnedgång - Ludwig Sömrlind
Väggahamnen i solnedgång – Ludwig Sömrlind

Väggahamnen förtjänar bättre

Då och då får vi besök av vänner och bekanta från landets alla hörn och när de vill se mer av omgivningarna i vad som ofta benämns Sveriges Trädgård tar vi dom ner till Väggahamnen.

Myskänslan brukar hamna på topp nere vid hamnområdet, särskilt sommartid.

När de sen återvänder hem, oavsett om hem är på de Norrländska kalfjället eller Stockholm innerstad och googlar på Väggahamnen känns det lite sådär att första träff är en hemsida dedikerad en toalett.

Väggahamnen - Träd med bara grenar i solnedgången - Ludwig Sörmlind
Väggahamnen – Träd med bara grenar i solnedgången – Ludwig Sörmlind

Toaletter i alla ära men det är inte för dom jag hela tiden återvänder till området. Det är först och främst närheten till havet, ljudet av vågor som sköljer in över de stora stenarna i vattenbrynet och för alla människor som är där av samma anledning som jag.

I ärlighetens namn misstänker jag att jag borde fötts till sjöman eller liknande så ofta jag finner mig stående drömmandes vid havskanten med en kamera i högsta hugg.

Hitta till Väggahamnen

Som så många gånger förr hittar ni en karta över området där bilderna i inlägget är tagna och idag är inget undantag.

Välkommen till Vägga. Ser du mig hoppandes på klipporna med kamera och stativ så säg gärna hej!

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: