Vackra Hasslö i bilder

Uppdaterad 17 april, 2017

Hasslö är en av många platser där jag aldrig har satt min fot trots att jag vid det här laget har bott ganska många år i Sveriges trädgård Blekinge. En annan plats som jag har kikat på ett par gånger är Kastellet ute i Karlshamns hamninlopp och det är ganska märkligt egentligen då jag ser att det går båtar ut dit i princip hela somrarna.

Det är ofta lättare att drömma sig bort till exklusiva platser som de snötäckta bergstopparna i Nya Zeeland eller Borneos djupa djungler än att titta runt sin egen husknut och se efter vad ens omedelbara närhet har att erbjuda. Man blir hemmablind och det är lätt hänt att man missar något.

Jag har Mörrumsåns brusande vatten alldeles intill husknuten hemma men trots det sitter jag oftare och letar efter platser med strömmande vatten långt bort i någon avlägsen skog istället för att bara öppna dörren och kliva ner till Kungsforsen.

Just därför blev jag glad när Magnus på MNBild.se hörde av sig och undrade om jag var sugen på lite spontanfotografering. Platsen han föreslog var just Hasslö och jag var inte sen att tacka ja. 45 minuter senare plockade jag upp honom på samlingsparkeringen och vi styrde vidare ut mot ön. Läs vidare för att se bilderna från spontanäventyret.

Hasslö var för mig mest känt för Hasslöfestivalen men den här gången var det fotografering som stod på schemat. Magnus guidade och jag följde glatt instruktionerna. Första stoppet blev strax innan Hasslöbron, sedan tog vi oss längre och längre ut på ön till vi hamnade ute på en badplats dit vi fick gå den sista biten för att komma fram.

Hasslö utanför Karlskrona - Ludwig Sörmlind

På återseende

Vid det här laget var det ganska mörkt och vi tvingades bege oss hemåt för att få ett par timmars sömn innan vardagen åter gjorde sig påmind.

Jag kommer besöka denna vackra plats fler gånger, det kan ni vara säkra på.

Magnus bilder från samma tillfälle hittar ni här och när han inte fotograferar landskap befinner han sig i Karlskrona Fotostudio.

Dela:

2 svar på “Vackra Hasslö i bilder”

  1. Mycket fina bilder du tagit :) Det är nog så, att man inte uppskattar vad man har i sin närhet. Är själv född och uppvuxen i Sölvesborg som ju Hanö tillhör och där går ju också båtar dit ofta för det finns ju även bosatt folk där. Har varit där en gång i mitt liv och det var med skolan!

Tack för att du kommenterar!