Utan motljus på Drottninggatan

Idag vaknade jag osedvanligt tidigt och istället för att vända mig om i sängen som man brukar göra en söndagsmorgon innan klockan ringer gick jag upp, tryckte igång kaffebryggaren och satte kamerabatteriet på laddning. Full av kaffe och självförtroende och med laddade batterier hoppade jag in i bilen och körde in mot de centrala delarna av Karlshamn.

Jag hade en bild på näthinnan som jag ville försöka fånga med hjälp av kameran men för att lyckas helt och hållet behövde jag lite hjälp av morgonsolen som inte riktigt verkade vilja hitta fram bakom molnen. Väl framme i Karlshamn hade inte solen riktigt stigit upp bakom horisonten så jag tog ett rekognoceringsvarv för att hitta eventuelle reservplatser om nu solen inte ville vara med och leka den här morgonen.

Brist på motljus

Till slut bestämnde jag mig ändå för att följa min ursprungliga plan och jag parkerade bilen och hoppade ut på Drottninggatan och styrde stegen mot Harms Backe där Alice Tegnér en gång i tiden levde och verkade. Tyvärr förmådde inte solen tränga igenom det bastanta molntäcket över huvud taget så eventuelle vackra motljusbilder får jag spara till en annan morgon. Det är det här som är lite med charmen när det kommer till fotograferande. Man vet aldrig riktigt vad man får. Den nollgradiga temperaturen fick mig tillslut att vända tillbaka till bilen för att köra hem till Mörrum igen och en god frukost. Bilderna hittar ni här nedanför.

Kartan visar någorlunda exakt var bilderna är tagna.

Allt som oftast sitter ett 28 mm-objektiv monterat på min Canon EOS 6D men för att dra nytta av kompressionen man får av en telefotolins skruvade jag på ett 70-200 mm istället dagen till ära. Det här är ett objektiv som nästan alltid får följa med i kameraväskan men ganska sällan skruvas fast på kameran.

Detta ska jag jag försöka ändra på under 2017.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: