Tiden går lika snabbt för alla

Uppdaterad 23 september, 2016

Av någon anledning kommer de flesta inläggen på den här bloggen runt 22-tiden. Så även idag. Klockan har precis slagit 22 och det börjar bli dags att tänka på refrängen. Kikar jag ner ser jag två små muntra hundar som inte alls tänker sig att vi ska gå och sova. De ser fram emot sin kvällspromenad med tillhörande belöningsgodis.

Vet ni om att det börjar närma sig sommartidsomställning igen? Är det inte ett jäkla påfund att hålla på med, är det någon som faktiskt tjänar på att hålla på att flytta tiden fram och tillbaka? Ryssarna tycks hålla med mig då de helt sonika beslutade sig för att lägga ner hela sommartidsprojektet (eller rättare sagt vintertidsprojektet) helt och hållet för något år sedan. Läs mer på Nyheter24.

Vild hörsägen låter göra gällande att det är Benjamin Franklin, som enligt rykten var en sjusovare av rang och som oftast inte klev upp förrän runt 12-snåret. fick för sig att dagen blev allt för kort och således föreslog sommartidens uppkomst någon gång i slutet på 1700-talet. Tidsenliga svenskar tyckte att det här lät som en toppenidé och drog igång sommartidsmodellen redan 1916.

Böndernas vilda protester gjorde dock att försöket inte upprepades året därpå och vips så var det lugnt ända fram till nådens år 1980 då även undertecknad såg dagens ljus. Jag har alltså aldrig fått uppleva ett år utan två märkliga tidsomställningar.

Det finns många undersökningar som visar på att både hjärtinfarkter och diverse arbetsrelaterade olyckor ökar när man flyttar omkring på tiden. Vill man veta mer kan man läsa mer här.

Jag har svårt att se någon vidare fördel med det hela och skulle mer än gärna slippa. Tyvärr så känner jag ingen bonde som högljutt kan protestera. Det ligger nog lite i det som Herman Lindqvist kläckte ur sig.

Herman Lindqvist: -Om du ska räkna upp våra extrema sidor så glöm inte att svenska folket är extremt fegt, det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få vågar säga vad de tycker och detta har gjort att beslut fattas ibland högt över huvudena på folket eftersom folket inte säger ifrån.

Originalintervjun är borttagen så någon länk kan jag inte bjuda på, vill du forska mer kan du alltid göra en gammal hederlig google-sökning.

Utvald bild kommer från Wikipedia och delas under en Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic licens.

Dela:

Ett svar på “Tiden går lika snabbt för alla”

  1. Visste faktiskt inte det där med ryssland att de valt bort det :o Tack för den infon haha ^^

    Det där med att hitta ett bloggmönster då inlägg brukar komma gäller för mig med xD Sedan brukar det självklart ske undantag, men i det stora hela så publiceras inläggen vid ungefär samma tid omedvetet xD

Tack för att du kommenterar!