Uppdaterad 23 september, 2016

När jag tänker på frukter och foto i samma mening tänker jag på den klassiska fruktskålen, vackert belyst med skuggspel och hela kalaset. Några sådana fruktbilder får ni inte se i det här inlägget. Däremot kan den som vill få vila ögonen på ett gäng bär.

Fotosöndag är ett projekt som jag har sneglat på ganska länge, jag sällade mig till den kreativa skara söndagsfotografer för ganska länge sedan men antalet gånger som jag har varit med kan man räkna på ena handens fingrar. Det hela beror inte på ointresse utan snarare att jag hela tiden glömmer bort det och oftast kommer på det när jag ligger nedbäddad och precis ska somna på söndagskvällen.

Konsten att komma ihåg

Nu har jag lyckats att både komma ihåg och skicka in en bild två söndagar i rad varav ett av dessa foton blev mitt till dags datum mest visade foto på Flickr där jag lagrar alla mina fotografier.

Förra veckans tema var skiftningar och du kan se mitt och alla andras bidrag om du klickar på den här länken. Den här veckan var temat Frukter. Det närmaste frukt jag kunde hitta hemma var ett gäng bananer och ett plommon. Jag försökte klura ut något sätt att få till det på ett roligt sätt men gick ganska snabbt bet.

Med raska steg

Med kameran på axeln och hunden i kopplet begav jag mig ut i världen och styrde stegen mot Mörrumsån. Alltid kunde man hitta något härligt päron i något träd någonstans? Jag hittade istället en fiskare som intet ont anande blev avbildad – om det kan du läsa här – men inga frukter.

Först när jag passerat genom gångbron bredvid vår bensinstation hittade jag ett par klasar rönnbär uppe i ett träd som i brist på annat fick agera frukt. Klicka gärna på bilden för att se ett större format.

Rönnbär

Du kanske också lämnar bidrag till Fotosöndag? Skriv gärna en kommentar om så är fallet. :)

Tack för att du kommenterar!