Stormvindar och höga vågor i Väggahamnen

Karlshamn är en kustnära stad och som det anstår en sådan stad har vi en hamn. Denna hamn är inte som vilken annan hamn som helst, den råkar nämligen vara en av Sveriges största hamnar. I Sydsverige är den både störst och djupast och den står redo att ta emot samtliga fartyg som tillåts gå in i Östersjön.

Väggahamnen är inte riktigt lika stor eller djup. Jag vågar dock påstå att den är snäppet vackrare. Själv tycker jag att hamnområdet är så mysigt att jag gång efter gång återvänder hit oavsett om jag har något ärende hit. Ikväll hade jag dock en liten tanke med mitt besök.

Högt vatten långt inne i staden

Om man någon har satt sin fot i Karlshamn har man med största sannolikhet sett Mieån som skär genom staden. Under dagen passerade jag denna lilla å som såg ut att rymma väldigt mycket vatten mot vad jag är van vid. Jag lade det höga vattenståndet på minnet och fortsatte med mitt arbete.

När arbetsdagen tog slut drog jag mig till minnes det höga vattnet. Med lite tips och nyttigheter från en urinvånare blev jag tipsad om att åka ut till Väggahamnen där man vid hård sjö och vid vissa vindriktningar kan få uppleva riktigt ordentliga vågor – och det fick man verkligen göra idag.

Min favoritbåt

Jag var inte nödbedd utan satte mig genast i bilen och tog mig ut till parkeringen intill den lilla småbåtshamnen. Här stod redan en bil parkerad som såg ut att njuta av de höga vågorna. Ett tag övervägde jag att sitta kvar i bilen och försöka fotografera en bild eller två men den idén fick jag överge snabbt. Istället tog jag mig fram så långt jag vågade mot själva vågbrytaren som stod för det största skådespelet.

Ett 40-tal olika bilder kom jag hem med av varierande kvalitet. De två bästa delar jag med mig av i det här blogginlägget. Om du följer mig på Facebook så kanske du redan har sett dom, om du inte gör det så blir jag jätteglad för alla nya följare!

Tryck gärna på bilderna för en större version!

På vägen hem var jag både glad och tacksam för att min bil är utrustad med rattvärme. När jag hade kommit halvvägs hem började jag få tillbaka känseln i fingrarna igen.

Väggahamnen är ett av mina smultronställen i Karlshamn och jag har flera inlägg med bilder därifrån. Läs dom gärna om du vill veta mer om den här mysiga platsen.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: