Uppdaterad 23 april, 2017

Ni som varit här förut minns kanske att jag som hastigast skrev något om hemmagjorda gråfilter, hur jag tillverkade dom och framförallt hur bilderna blev. Häromdagen lockade Blekinges blåsiga kustremsa mycket mer än adventsstakar och myspys hemma i soffan.

Istället för att sitta i soffan och äta pepparkakor och lukta på glöggen tog jag vinterjackan och for iväg till ett av mina smultronställen i Sveriges Trädgård Blekinge – platsen jag valde blev Kofsa Friluftsområde.

För den återkommande besökaren av den här fotobloggen så är kanske namnet bekant. Hit åker jag ofta och det passar lika bra att åka hit under brinnande solnedgång som mitt på dagen. Området är otroligt vackert och du hittar alltid något att rikta kameran mot.

Det var ganska blåsigt vilket gjorde att mitt gråfilter ganska snabbt fylldes av små vattendroppar från vågorna. Då de hemmagjorda filtren blev ganska repkänsliga krävdes en varlig hand för att torka av dom utan att repa dom alldeles fullständigt.

Pink Sunset

Gråfiltren har legat tryggt och säkert invirat i lite bubbelplast i min kameravästa sedan förra gången och nu var det så dags igen. Efter en noggrann okulär besiktning fann jag att det nog inte alls var speciellt tryggt och säkert där i bubbelplasten då solfilmen fått sig ett par repor och små luftbubblor. Nåväl, där vid havskanten var det inte så mycket att göra åt det så filtret monterades och foton togs.

Kofsa Nabbe Höstblås

Kofsa Nabbe

Här kan du läsa mer om mina hemmagjorda gråfilter. Jag slänger också in en liten bild från Kalmar Slott som jag inte lagt upp tidigare. Läs mer om vår lilla sommartripp till Kalmar Slott här.

Utrustningen som användes för dessa bilder var inte speciellt anmärkningsvärd. Ett stadigt stativ, en kamera, ett par gummisnoddar och ett gråfilter. Kaffetermos och varm jacka är inga måsten men rekommenderas å det bestämdaste.

Fönstervalv

Tack för att du kommenterar!