Stormen Svea drog in över stan

Uppdaterad 23 september, 2016

Stormen Svea tycks ha betett sig ganska så aggressivt här nere. I Mörrum märkte vi inte av den så mycket annat än när kåpan över skorstenen höll på att slitas loss. Bor man däremot i Olofström tycks det hela ha varit lite mer spännande. I DN läser jag om det skenande vindkraftverket, inställda tåg och diverse annat otyg. I mina hemtrakter räckte det med att surra fast soptunnan och se till att katter och hundar inte flög iväg allt för långt.

Naturligtvis hade vi den dåliga smaken att inte sitta hemma och vänta ut stormen, vi råkade befinna oss i bilen och tog sikte mot havet.

Läs artikeln här. Vi hade vägarna förbi Väggahamnen och passade på att stanna på samma plats där vi avnjöt fyrverkeriet på nyårsnattens tolvslag. Några HDR-bilder var uteslutna då molnen flyttade sig flera meter mellan de olika exponeringarna och träd, buskar och blad for runt i vinden. Med ett ND8-filter påskruvat blev det såhär. Bilden känns lugnare än vad det var i verkligheten.

Svea

Jag hoppas att ingen av er råkade ut för något i stormen och att vi kan hålla oss ifrån liknande äventyr igen. Jag ska passa på att lossa på de fastsurrade soptunnorna och sedan kliva ner i sängen. Nu börjar arbetsåret på riktigt och de sköna lediga sammanhängande dagarnas tid är över för den här gången.

Dela:

Tack för att du kommenterar!