Uppdaterad 23 september, 2016

I skrivande stund är det förlängning i VM-finalen i fotboll 2014. Den första förlängningshalvleken är över och jag borde egentligen ligga i sängen inför nästa veckas arbete men det är för spännande. Istället för att bara sitta och stirra på fotbollen passar jag på att bjuda på en gammal bild från arkivet. Den här bilden är från den tiden då jag inte insåg vikten av att ta HDR-bilder med hjälp utav ett stativ.

Ghosting är något som man allt som oftast drabbas av när man försöker pussla ihop många bilder till en. Allting som inte befinner sig på exakt samma plats mellan två olika exponeringar kommer förr eller senare ställa till bekymmer i efterbehandlingen. Hur man gör för att komma tillrätta med det finns det lika många lösningar på som det finns fotografer. Det vanligaste är att man låter någon av de olika exponeringarna visas mer än den sammanslagna bilden – detta åstadkoms oftast med hjälp av masker.

Toolbox

Denna är tagen med min gamla Canon EOS 1000D innan jag förstått storheten i HDR. Verktygslådan stod i mitt garage alldeles under ett varmvitt lysrör.

Med detta korta inlägg önskar jag er godnatt och lycka till med nästa veckas vedermödor. I Karlshamn stundar Östersjöfestivalen med allt vad det innebär. På återseende!

Tack för att du kommenterar!