Uppdaterad 23 september, 2016

Sist vi befann oss nere vid Ortholmen var på nyårsafton. Det är vid det här laget nästan ett halvår sedan! Tiden går onekligen fort och ikväll trotsade jag regnet som hängde tungt i luften över mig och begav mig av när jag såg att molntäcket precis började spricka upp lagom till solnedgången.

Det var inte fyrverkerier i luften den här gången, däremot låg bastuflotten fint förtöjd till höger i bild. Lotsen befinner sig alldeles till vänster precis utanför bild. Ett ND8-filter skruvades på objektivet för att få till en någorlunda långsam slutartid men jag hade behövt ett mycket mörkare. Jag provade faktiskt ett ställbart filter som jag hittade långt nere i kameraväskan men resultatet kan närmast liknas vid ett litet svart fingeravtryck mitt på objektivet när jag vred filtret till det mörkaste läget.

En vacker solnedgång var det hur som helst även om vinden stundtals piskade mina kinder. Ett par till bilder ligger och väntar på ”framkallning” så håll utkik under de närmaste dagarna om ni tyckte om bilden nedan.

Solnedgång över Karlshamn

Vädersträcket och årstiden gör att Ortholmen tillsammans med resten av Väggahamnen är ett go-to-ställe för vackra solnedgångar och silkesmjukt vatten när vädrets är på det här humöret.

Tack för att du kommenterar!