Snösätragränd bilder i HDR

Du hittar Snösätragränd en liten bit söder om Högdalen i Stockholm. Här ligger ett anspråkslöst litet industriområde inklämt i en liten skog. Vet man inte vad området har att erbjuda är det väldigt lätt att man missar det helt. Jag som är född och uppvuxen i Stockholms södra utkanter har bara hört talas om området och mig veterligen har jag aldrig varit där.

Vi passade på att fira in det nya året uppe i Stockholm och någon dag innan satte jag mig ner och lade upp någon slags färdplan för vad jag trodde att Malin skulle vilje se när vi väl var uppe i storstaden.

De vanliga turistfällorna har jag redan visat och den här gången ville jag visa något extra. På något sätt snubblade jag in på en blogg som tipsade om 10 grymma locations i Stockholm. Ett av dessa resmål var just Snösätragränd och efter att jag googlat runt efter lite bilder och mer information var jag såld. Dit skulle vi.

Som av en händelse var även området fullt med portaler. Ni som känner mig vet att jag spelar Ingress och att jag gärna hackar portaler till höger och vänster så fort jag får möjlighet. Portalerna i i det här industriområdet var dock hårt vaktade och efter lyckad nedtagning tog det inte många timmar innan de var aktiverade igen av det alerta fiendelaget.

Nu var det dock väggmålningarna som lockade och i det här inlägget hittar du ett axplock av alla vackra målningar som finns på väggarna i området. Klicka gärna på bilderna för att se en mer högupplöst version.

Här kan du läsa mer om hur grafittimålningarna kom till och vem som ligger bakom det hela.

Om du befinner dig i området och har ett par minuter över kan jag verkligen rekommendera ett besök här. Vi åkte faktiskt dit flera gånger och mötte ett flertal människor i alla åldrar och av många olika nationaliteter som liksom vi var intresserade av väggmålningarna. Läs vidare för att se min tolkning av de vackra målningarna.

Så hittar du till Snösätragränd

Vi tog oss till området med bil och jag är osäker på hur man gör eller om det ens är möjligt att ta sig fram hela vägen med buss. Har du en bil så knappar du bara in Snösätragränd 1 på din GPS och kör hela vägen fram. Parkera när du kommit fram till området och gå runt medan du hänförs av väggmålningarna.

Samtliga bilder i det här inlägget är tagna med hjälp utav HDR för att få fram alla detaljer och färger från originalet. Läs mer om hur du tar HDR bilder i HDR-Guide på Svenska i 3 delar om du vill lära dig mer.

Vilken bild var din favorit?

Har du egna bilder härifrån kan du länka till dom i kommentarerna och kan på så vis få fler att se dina foton.

En karta över området hittar du här nedan.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.