När kommer vintern? – Snön har kommit till Blekinge

Igår kunde man läsa om att den första snön har kommit till Blekinge och frågan man ställer sig är när kommer vintern? Jag tror att det precis som tidigare år kommer som en chock för flera av er och jag med flera kan inte låta bli att tycka att det är i tidigaste laget trots att vi nästan är inne i November. Så här brukar det vara och så här kommer det säkert bli även i år och det från och med nu gäller det att vara extra vaksam i trafiken.

Än så länge har jag inte sett någon snö med egna ögon så chansen finns att det bara var en första varning inför vad som komma skall. Längst upp i trädtopparna kanske det ligger någon snöflinga kvar och funderar över tillvaron men jag tror att regnet smält bort allt. Det går väl inte att bortse från det faktum att vintern är på väg och förmodligen är här snabbare än både du och jag tror. Någon varm stund någon eftermiddag kanske vi får njuta av innan årets slut om vi har tur men det börjar kännas som att det är läge att damma av vinterjackan och slänga in sommarkläderna i garderoben i väntan på våren.

Min stackars kamera har inte fått se solens ljus på över en vecka så jag får titta efter ett varv i bildarkivet efter någon bild som kan få illustrera årstidernas växlande. För min del så är det egentligen bara två årstider som jag blir någorlunda upphetsad av.

Vår och höst – mina favoritårstider

Den första varma vårhelgen precis innan gräset börjar växa och blommorna slå ut brukar få upp pulsen en aning på mig för då vet jag att det börjar bli vår. Själva sommaren är inget som jag brukar skriva hem till mor om. Varmt och svettigt från morgon till kväll och vintern är väl inte så mycket att orda om. En lång transportsträcka från jul till påsk. Hösten däremot är en lika stor stämningshöjare, i alla fall de år då man får nöjet att avnjuta alla vackra höstfärger bland blommor och blad. I år verkar det nästan som om det aldrig riktigt slog ut här nere. Tittar jag ut på min gamla hästkastanj som står och flinar åt mig alldeles vid tomtgränsen var bladen gröna i veckor för att helt plötsligt falla till marken som över en natt.

Fotot med vattnet som forsar fram under bron är taget vid den gamla ruinen vid Långasjönäs en solig aprildag 2014 medan fotot av den isiga lilla stenpiren är taget ute vid Kofsa friluftsområde i januari i år. Båda dessa platser år sådana som jag gärna återvänder till och det är inte alla gånger som kameran får följa med. Ibland räcker det att bara vistas ute i naturen för att ladda upp batterierna.

Glöm inte att du kan klicka på bilderna för att få upp en större version.

24Blekinge.se – Första snön har kommit

4 tankar på “När kommer vintern? – Snön har kommit till Blekinge

 1. Så fina bilder med vattenfallet!! Jag håller med dig om våren, men sedan gillar jag sommaren. Hösten har vackra färger men är ofta så grå och trist och ruggig här i Skåne så det blir inte så många underbara höstdagar. Därefter kan man gå i ide. Vinter för mig är kallt rusk, mörkt, onödiga små korta snöstormar som ställer till det i onödan. Nä fy. Varmt vill jag ha.

  • Tack så mycket! Det är ett ganska litet vattenfall eller kanske rättare sagt en damm men inte mindre charmig för det. Alldeles intill ligger en gammal ruin. Vid vårtider är marken täckt av vitsippor och det hela börjar likna något av ett paradis. :)

 2. Ja, det är lite för tidigt med snö redan nu. Tycker att den kan komma i slutet av november :P
  Håller med dig om att hösten och våren är fina, men riktigt kalla gnistrande vinterdagar är också härliga :) Alla årstider har väl sin charm :)
  Fina bilder du bjuder på i det här inlägget också :)

  • Tack för det!

   Den första frosten brukar jag tycka om men nere i Blekinge verkar vintern mest vara kall, våt och ruggig. Hade det bara kommit lite snö och man hade fått uppleva den där kalla torra luften som det finns så mycket av i Norrland hade jag nog tyckt bättre om vintern också. :)

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: