Smultronställen i Karlshamn – Mina favoritplatser

Karlshamn är en stad som från första stund fick mig på fall. Jag är född och uppvuxen i Stockholms södra utkanter och är van vid vatten. När jag besökte staden för första gången kunde jag aldrig tro att jag skulle både bo och jobba här. Nu bor jag visserligen inte inne i själva staden Karlshamn men däremot inom kommungränsen.

Under tiden jag har bott här har jag hunnit hitta ett par smultronställen. Platser som jag besöker om och om igen utan någon speciell anledning. Anledningarna till att jag besöker just de här platserna kan skifta men allt som oftast handlar det om utsikt. Jag gillar vackra platser och vem gör inte det? Karlshamn har många sådana att erbjuda.

Vad är ett smultronställe?

Ett smultronställe för mig handlar just om det, ett ställe, tillfälle, sekund och minut som bara ger DET. Det finns ställen och platser som ”borde” vara smultronställen, sol, vind, vatten, hav……. men som inte alls ger DET, och sen kan det finnas ställen och tillfällen som inte är ”klassiska” smultronställen och som bara visar sig att vara det, helt oväntat! Härligt!

Så här skriver bloggen Livet – Här och Nu och jag är beredd att hålla med.

Många av inläggen i den här bloggen kommer handla om just Karlshamn och platserna häromkring. För att du lättare ska kunna ta del av just Karlshamnsinlägg om det är det som för dig hit har jag samlat alla Karlshamnsinlägg under etiketten Karlshamn. Klicka på länken nedan för att komma till listan.

Alla inlägg med etiketten Karlshamn

Smultronställen i Karlshamn

Gamla Vattentornet (Pengabergets Vattenreservoar) är en höjdpunkt i ordets rätta bemärkelse. Högt över staden och bara ett stenkast från den nya vattentornet står det ståtligt och blickar ut över staden. Ett bra utflyktsmål, glöm inte kameran!

Stadsportsgatan har allt från restauranger till frisörer. Koppla av i den lilla parken, stanna till på bron och njut av utsikten över Mieån.

Näsviken är perfekt för dig som gillar stadsnära natur. Här kan du gå längs vackra Strandpromenaden eller bara ströva runt i parken och begrunda Utvandrarmonumentet eller Riksträdet. När du tröttnar på det gröna och lummiga har du bara ett par hundra meter till Karlshamns centrala delar igen.

Stadsportsgatan i Karlshamn - Vy över Mieån - Ludwig Sörmlind

Karlshamn – En plats för liv och lust

Det är inte bara jag som gillar Karlshamn. Titta på filmen nedan och hänförs över stadens vackra hus och byggnader. Vem vet, du kanske hittar nya smultronställen som du inte visste om trots att du bott här länge?

Karlshamn – En plats för liv och lust (7.5 min-versionen)

Dela med dig av dina smultronställen

Även om jag nu har bott och arbetat i Karlshamn i flera år vet jag att det måste finnas mängder av smultronställen som jag inte har upptäckt ännu.

Ge mig gärna tips och idéer i kommentarsfältet nedan!