Skrivkramp och kreativitetstorka

Jag är en människa som läser mer än vad jag skriver. Jag följer och läser bloggar i alla möjliga olika genrer och gemensamt för många av dom den senaste tiden tycks vara någon form av kollektiv skrivkramp. Fenomenet är inte något nytt, alla som någon gång har försökt skriva någonting har säkert känt av det. Det finns många anledningar till att den kommer men ganska få lösningar på att komma ur den.

Den bästa lösningen är nog att försöka skriva sig ur den. I mitt fall har jag inte drabbats av någon skrivkramp per se, istället är det någon slags kreativ torka som jag lider av.

Jag tror att de flesta människor har någon slags inbyggd kreativitet. Jag har massor! Ur den där kreativiteten plockar man lite utav varje dag i det mesta man tar sig för och den fylls på lite som en naturlig brunn. Plockar man mer än vad den hinner fylla på drabbas man av kreativitetstorka och man får vackert vänta tills brunnen fyllts på lite igen.

En märklig höst

För min egen del upptäckte jag till min stora förvåning att det helt plötsligt hunnit bli 16:e december. Efter att ha tittat in i bildarkivet insåg jag att förra gången jag lyfte kameran, om man bortser från första advents-filmen, var i mitten på september. När jag tittar på dom bilderna känner jag igen mig och jag kan komma ihåg precis hur skogen luktade och hur jag kände mig när jag tog bilderna och det känns som att det var en evighet sedan.

Min höst har varit intensiv på många sätt. Mitt “vanliga” arbete som inte har särskilt mycket med den här fotobloggen att göra har tagit lite mer kraft och energi än vad jag har tänkt mig. Att under hösten också akut tvingats upp på operationsbordet två gånger har förmodligen också tagit ut sin rätt.

Att bromsa sig upp ur en uppförsbacke

Det lättaste sättet att ta sig ur vilken slags svacka som helst är helt enkelt att bara börja. Därför fann jag mig själv stående i vardagsrummet med kameran i handen letandes efter ett vanligt motiv i vardagen. Jag hittade en adventsstake i fönstret och utan att tänka för mycket på hur den ser ut och varför jag egentligen borde välja något annat att fotografera ställde jag upp stativet och knäppte av en bildserie om 3 exponeringar.

Ljusskällorna i adventsstaken är någon slags LED-variant av en glödlampa och för att kunna få med de små lysdioderna i själva glödlampan fick jag använda mig av två olika exponeringar där en stod för en korrekt exponering av den borsta mässingsytan och den andra för själva lampans innehåll. Med hjälp av Photoshop pusslades dessa ihop till bilden som hela det här blogginlägget kretsar kring.

Missa inte Gnarbox decembertävling

Är du som jag också nyfiken på hur det egentligen är att flyga omkring och fotografera med en drönare? Missa då inte GNARBOX stora decembertävling som du kan gå med i helt utan kostnad, en av vinsterna är bland annat en DJI Spark! Klicka på länken för mer information om tävlingen.

GNARBOX Monthly Travelpack

God jul om vi inte hörs igen innan dess!