Sensommardagar i September

Det har hunnit bli September och det innebär att vi definitivt har klivit in i hösten. Här nere i de södra delarna av landet stoltserar fortfarande grenarna med någorlunda gröna bladverk men det är nu bara en tidsfråga innan vi återigen omfamnas av de vackra, varma färger som brukar känneteckna hösten.

Om man befinner sig ute i skog och mark behöver man inte leta särskilt länge innan man hittar delar av skogen som har hunnit lite längre än resten av växtligheten.

Naturen kallar på mig

Efter att ha varit på resande fot och kört upp och ner i vårt vackra land är det svårt att falla tillbaka i vardagen. Skogen och naturen kallar på mig och jag lyder glatt. De här allra sista sensommardagarna innan hösten tar över på riktigt är magiskt vackra.

Sensommar i September - Ludwig Sörmlind
Sensommar i September. En ormbunke sträcker sig mot morgonsolen.

Direkt efter jobbet på fredagen kastade jag mig med fru, hundar och kamera in i husbilen. Precis som vanligt hade vi ingen aning om vart vi skulle åka. Nästan på chans tog vi oss till Urshult där vi i förbifarten såg en skylt som lockade in oss in på en smal asfalterad väg som efter ett par kilometer förvandlades till en ännu smalare grusväg.

Hösten börjar bland ormbunkarna

Ormbunkarnas färg skvallrade om det stundande årstidsbytet och jag dök ner bland de fuktiga bladen med min kamera.

Höstfärger i motljus - Ludwig Sörmlind
På knä i motljus togs den här bilden.

Klicka på bilderna för att se mer information om kamerainställningar och utrustning.

Relaterat innehåll