Semester – vidga sina vyer

"Joseph-Siffrein

Benjamin Franklin sägs ha sagt något i stil med att man antingen ska skriva något som är värt att läsas eller göra något som är värt att skrivas om. Jag tycker att det är ett bra citat. Denne man sägs också ha klämt fram de bevingade orden att somliga människor dör redan vid 25 men de blir inte inte begravda förrän de blivit 75.

Han tycks ha funderat mycket på det här livet och döden och vad som kommer härnäst den gode Benjamin. Det brukar jag försöka undvika. Inte för att jag inte är nyfiken på vart jag är på väg eller var jag har varit. Jag har bara inte tid för jag har fullt upp med att leva här och nu.

Visst finns det stunder då jag kan sitta och nostalgiskt flina över barndomens glada sommardagar eller någon julafton för länge sedan men jag har så mycket mer verkliga saker att ta hand om än att sitta och grubbla över vad som kanske händer i morgon eller om ditten skulle blivit annorlunda om datten hade fallit ut på ett annat sätt.

Semesteräventyr

Det här med att resa har därför inte lockat mig nämnvärt även om jag är väldigt fascinerad av andra kulturer och deras sätt att se på sin tillvaro men jag har aldrig kommit mig för att ta mig dit och uppleva det hela på nära håll. De närmaste grannländerna har jag besökt men längre bort än så har jag aldrig kommit och nu börjar jag känna att det här kanske man skulle ta och ändra på. Det börjar bli läge att vidga sina vyer.

Hur gör man det?

I skrivande stund börjar en härlig semester lida mot sitt slut och jag börjar samla alla tankar, foton och intryck i något slags arkiv. Vi har mött många olika människor och sett många, för oss, nya saker och omgivningar. En resedagbok av något slag kommer så småningom hitta upp på bloggen och när den gör det kommer jag länka till den härifrån. Titta gärna hit igen!

Följ med oss på resan

Här hittar du alla inlägg från vår Norgeresa 2015