Semester 2016 – Vad gör man?

Den årligen återkommande semestern har äntligen drabbat mig och jag sitter för tillfället ute på altanen med en laptop i knät, en katt på fötterna och en hund under stolen och tar ett par djupa andetag. Vädret ser ut att blir både varmt, gott och vackert den närmaste tiden och jag är redo för de varma sommarnätterna. Utomhusvistelser kräver dock ett någorlunda stabilt väder och det vågar man kanske inte satsa några större summor på. Midsommar brukar vara synonymt med regnskurar och det är alltid ett gissel att försöka planera in sin semester.

Kameran som knappt har fått lämna kameraväskan den senaste tiden har fått nyladdade batterier och operation övertala frun om att köra till vackra platser med avsikt att fotografera dessa har klivit in i fas 2. Alla ni som besöker den här bloggen med någorlunda regelbundenhet minns förra årets semesterresa till Norge. Ni som är här för första gången hittar länken till vår Norgeresa här.

Fru Malin har uttryckt en önskan om att bege sig till västkusten ett par dagar och det låter faktiskt riktigt bra. Förra året förlitade vi oss helt och fullt på diverse hotellbokningssidor och deras sista minuten-erbjudanden och lyckades ordna både bra och billiga boenden längs hela resan. Ett och annat bottennapp råkade vi ut för i och för sig men det kan du läsa mer om i inlägget från förra året.

Leta boende längs vägen

Det här året är vi nyfikna på Airbnb och kanske ett och annat vandrarhem. I absoluta nödfall har vi kvar den uppblåsbara madrassen som täckte både baklucka och baksäte och som man faktiskt sov ganska bra i så länge det inte ösregnar ute och ventilationsmöjligheterna inne i bilen är ytterst begränsade.

Flowers av Larisa-K Pixabay - Ludwig Sörmlind
Flowers av fotografen Larisa KoshkinaPixabay.

I ett tidigare blogginlägg efterlyste jag tips på resmål och sevärdheter i närheten (Blekinge och angänsande län är vad jag klassar som närheten) om det nu råkar bli så att vi bestämmer oss för att inte åka 200 mil till andra delen av landet eller något annat avlägset ställe och ni gav mig väldigt många tips. Allt från Brösarps Backar till Prästens Badkar.

Tack till Fotofamiljen för de flesta av tipsen.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: