Rosengården i Karlshamn – Karlshamns finpark

Rosengården i Karlshamn räknas idag som en av kommunens absolut vackraste finparker. Det är inte svårt att förstå varför när man befinner sig i parken. Är du det minsta växtintresserad så är ett besök i Rosengården ett måste.

Från början anlades parken som en entré för Väggaskolan som ligger ett stenkast härifrån.

Foton från Rosengården

När Karlshamn år 2014 firade 350 år som stad anordnades en fototävling. Tävlingen gick ut på att Karlshamns medborgare med hjälp av sina egna bilder skulle vara med och visa upp sin stad som dom ser den.

Ett par av mina bilder till tävlingen fotograferade jag i vackra Rosengården.

Både mina och andras foton finns att beskåda på www.karlshamn2014.se.

Se dig omkring

Med hjälp av panoramabilden här nedanför kan du besöka Rosengården i Karlshamn helt utan att lämna datorn. Se dig omkring i 360 grader innan du besöker parken i verkligheten.

Vill du veta mer om hur du fotograferar liknande bilder själv med din mobiltelefon? Läs mer i det här inlägget: 360 grader med mobiltelefon

Malin Sörmlind pratar ofta och väl om Rosengården så det krävdes inte mycket övertalning innan jag bestämde mig för att åka dit. Solen strålade från en nästan klarblå himmel och Karlshamns medborgare strövade runt i den tidigare vårvärmen efter en lång och kall vinter.

Rosengården på våren

Rosengården i Karlshamn - Ludwig Sörmlind

När växter och djur vaknar upp efter en hård och kall vinter är Rosengården en fantastiskt vacker plats. Blommor av alla de slag trängs tillsammans i de välskötta planteringarna.

Vill du veta mer om Rosengården i Karlshamn?

För mer information kan du klicka dig in till Karlshamns Kommuns hemsida och läsa mer om Rosengården. Vill du istället veta hur du hittar till Rosengården kan de studera kartan nedan.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: