Ronneby Stadshus

Ronneby ligger vackert beläget längs med kustbandet och du kör snabbt hit via E22:an. Som tidigare nämnt är det lätt hänt att sitta och drömma sig bort till Nya Zeelands klippiga landskap, Saharas vidsträckta sanddyner eller något annat exotiskt istället för att se efter vad som faktiskt ligger runt husknuten.

Nu kanske det inte går att jämföra Ronneby med Nya Zeeland när det gäller landskap och snötäckta bergstoppar men trots detta blev stadshuset i Ronneby startpunkten för ett litet fotografiskt äventyr en mycket varm lördagskväll i juni. Stadshuset är beläget i kvarteret Sömmaren och byggdes 1970. Det är omringat av vatten och stora träd och strax utanför rinner Ronnebyån med tillhörande vattenfall. Stora dammar omringar huset vilka ger härliga reflektioner om vinden ligger still.

Jag fick sällskap av ett par trevliga fiskare som förbryllat började fråga vad mitt stativ var för något slags fiskespö. Ganska snabbt insåg dom att jag inte var där för fisken utan för att fotografera och lämnade mig åt mitt öde medan de fortsatte sin jakt på en fisk eller två.

Den ursprungliga planen var att fortsätta ner mot Ronneby Brunnspark för lite twilight-ljus timmen efter att solen dykt ner bakom horisonten men dom planerna skrinlades då himlen öppnade sig och det började vräka ner.

Hitta till Ronneby Stadshus

Har du aldrig varit här så hittar du Ronneby Stadshus på kartan nedan. Parkeringar finns i överflöd.

Tipsa mig gärna om lokala sevärdheter i Blekinge och Skåne med omnejd inför stundande semester. Jag har börjat bygga lite på en lista med sevärdheter men fyller gärna på med dina förslag.

1 tanke på “Ronneby Stadshus

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: