20 dagar i husbil genom Sverige – från Blekinge i söder till Lappland i norr

Platsen vi skulle till hette Gate och med hjälp av GPS:ens tydliga instruktioner lyckades jag hitta rätt på första försöker. Vägarna den sista biten tvingade mig att hålla en ganska låg fart för att hinna väja unden de värsta potthålen. Det lilla problemet skulle jag snabbt glömma bort.

I hjärtat på farmen

Väl framme vid farmen körde jag in på området och letade efter en plats att stå. Vi var synnerligen ensamma på området förrutom en liten personbil som stod parkerad intill ett staket. Jag rullade försiktigt vidare bland hagar och byggnader och såg tillsist en handmålat skylt som skvallrade om att jag hade hittat rätt och att det kostade 150 kr per natt med el. Som hittat!

Eftersom att vi var allra först på plats tog vi naturligtvis den allra bästa platsen alldeles intill stängslet. De sömndrucka bisonoxarna brummade förstrött inne i hagen och tittade nyfiket på mig där jag sprang omkring och joxade med elsladdar och stödben.

Drama i Gate

Här hade jag kunnat berätta mer om hur Schäfern blev så rädd när hon fick syn på bisonoxarna att hon krängde sig ur sitt halsband, vilket i sin tur gjorde husbilsgrannen så rädd att hennes hund skulle göra likadant – men jag gör inte det.

Bisonoxar alldeles utanför husbilen i Gate - Ludwig Sörmlind

Istället väljer jag att berätta om hur dessa ståtliga djur under hela eftermiddagen och kvällen brummandes lunkade förbi alldeles intill vårt köksfönster. När Schäfer, fru och jag vant oss vid de bruna kreaturen gick dom som på en given signal på ett långt glest led runt hela det inhägnade området och försvann bakom en tall.

Väl värt en natt

Har du vägarna förbi bisonfarmen i Gate tycker jag absolut att du ska stanna till. Jag äter inte kött och kan således inte uttala mig om köttets förträfflighet. Klicka på länken längst ner i inlägget för mer information.

Mätta på äventyr somnade vi fulla av intryck i våra sängar. Morgonen därpå rullade vi iväg i gryningen och avverkade de allra sista milen hem.

Läs mer: Gate Bison

Både jag, hundar och fru blir väldigt glada om du vill lämna en kommentar eller tipsa om platser som vi bara måste besöka nästa gång vi ger oss ut på vägarna!

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: