20 dagar i husbil genom Sverige – från Blekinge i söder till Lappland i norr

Resdag 17, 18 & 19 – Dalsland

Ett par dagars stillhet i form av fisketurer och svampplockning lockade oss kvar i Dalsland. Allt vad kameror och laptops glömdes bort för ett par dagars naturlig avkoppling. Jag fick åka båt för första gången på säkert 15 år vilket höll på att resultera i tidernas klavertramp. Att just åka båt är inga konstigheter – det är själva av- och påstigandet som kan ställa till det.

Det mest anmärkningsvärda som hände under de här dagarna var att kastade bort Schäferns absoluta favoritboll in i ett buskage. Trots 4 människor ihärdiga letande stod bollen icke att finna till Schäferns stora förtret. Ridå.

Lyckligtvis är Schäferns minne av såpass låg standard att hon direkt glömde bort bollen så fort jag gav henne en ny boll. Slutet gott – allting gott!

I nästa och sista delen är vi i princip hemma. Men vi hittar en bisonfarm på vägen och kan helt enkelt inte låta bli att stanna till.

Relaterat innehåll

6 tankar på “20 dagar i husbil genom Sverige – från Blekinge i söder till Lappland i norr”

 1. Hej!
  Underbar berättelse/reseskildring.
  Jag och min fru ska göra/köra något liknande.
  Vi sitter i detta nu och spånar och planerar lite, men vi kommer bara att ha ett par planerade stopp, resten får komma allt eftersom.

  Det vi också funderar lite över är ekonomin…har du någon som helst fingervisning av hur mycket kostnaden blev för övernattningar och bränsle för husbilen under er resa…alltså bara på ett något sånär.

  Återigen TACK för att ni delade med er…det har gjort oss ännu mer inspirerade att ge oss iväg till sommaren.
  Jag sysslar väldigt mycket med att fotografera och har alltid fantiserat att gå omkring och fota i dom helt underbara landskapen i norr.

  Johannes

 2. Jag har nu läst båda era resor och jag fascineras av din berättarkonst. Det har varirr ett riktigt kul kvällsnöje. Nästa vecka börjar vår 24 dagars roadtrip med husbilen, precis som ni vet vi inte vart, det får vädret avgöra 😊

  Vi bor i östergötland och vår favorit är ställplstsen i Borensberg helt fantastiskt och vacker miljö, långa fina promenad och cyckel stråk! Hoppas vi ses där ute
  Hälsningar
  Linda & Linkan

  • Tack så mycket! Kul att du tyckte om min reseskildring.

   Jag hoppas att ni får en fantastisk resa, att färdas på det här sättet skapar oförglömliga minnen som man inte kan få på något annat sätt. :)

 3. Bra med utmaningar! Men tvivel? Inget fel med det! Den brittiske poeten Keats hade tvivlet som en stark och positiv drivkraft. Tvivlet på alla sanningar. Tvivlet på värderingar och idéer som tas som självklara av alla. Det tvivlet kallade han ”negative capability” och därifrån kom hans poesi. Och den som är konstnär tvivlar alltid på att verket, som just fått sista touchen, ändå inte kan göras ännu tydligare och mer uttrycksfullt. Det tvivlet är det som ger energi att tänja gränserna och utveckla sin förmåga. Så tror jag. Vad tror du?
  Ellington

  • Mycket tänkvärt! Jag kanske ska försöka omfamna mitt tvivlande och försöka dra lite nytta av det istället för att låta det suga kraft av mig.

   Jag tror inte att mitt tvivlande ger mig energi, inte i dagsläget i alla fall. Jag kopplar ihop det med min förkärlek för att prokrastinera. Många års funderande på varför jag så gärna väntar med att göra ”jobbiga” saker har fått mig att inse att jag lever i villfarelsen att mitt egenvärde som människa på något sätt mäts i det arbete jag utför (och gärna undviker att färdigställa för att slippa bli bedömd).

   Tack för en tankeväckande kommentar!

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: