Rita med ljus – glödande stålull

Uppdaterad 23 september, 2016

Som ni kunde läsa i gårdagens inlägg är jag sugen på att testa det här med glödande stålull och långa slutartider. En ballongvisp modell billig har införskaffats, dock ingen annan stålull än Svinto med tvål. Efter otaliga försök att få Svinton att glöda längre tid än 2 sekunder insåg jag ganska snabbt att tvålen är ganska brandhämmande.

Efter idoga försök att tvätta bort tvålen medelst sköljning och sedermera tork i ugnen provade vi igen. Grusplanen utanför fick agera scen. Katten tittade misstänksamt på mig för att sedan rusa till skogs när första vispen full av svinto började vina runt våra huvuden.


Det här var riktigt roligt och får man bara tag i tunnare stålull och helst då utan tvål så tror jag att man kan få till riktigt roliga bilder. Jag tänker is, alternativt stålbroar eller andra stora reflekterande ytor. Skyltfönstren på gallerian inne i stan torde vara optimalt men med tanke på gnistbildningen är det nog ingenting att ge sig på i första taget.

Svinto Beta

Svinto 1.0

It's Something Meme

Har du försökt detta själv och lyckats bättre? Dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet.

Dela:

2 svar på “Rita med ljus – glödande stålull”

  1. Åh, vad skoj det ser ut att vara, och du fick ju jätteläckra foton också. Jag hoppas att även jag får möjlighet att prova på detta någon gång. Tack för att du delar med dig av det du gör! Det ger inspiration! /Ann-Charlotte

    1. Hej Ann-Charlotte, tack för din kommentar.

      Tyckte det blev läckert och för en första testomgång blev det väl över förväntan egentligen. Jag har modifierat vispen med ett nät inför nästa försök men då ska jag försöka ta mig till en strand eller liknande.

Tack för att du kommenterar!