Porten till Härjedalen

Uppdaterad 3 september, 2017

Morgonen mötte oss med sköna solstrålar och fåren som parkerat sig alldeles intill platsen vi valt för vår nattvila stod idisslandes med tomma blickar och betraktade oss under tystnad medan vi drack upp vårt morgonkaffe.

Resdag nummer ett av förhoppningsvis ganska många var lagd till handlingarna och i takt med att den mörka dryckens stärkande koffein berikade mitt blod och gav mig både kraft och mod började så småningom dagens resplaner att smidas.

Mera mil mot nya mål

Jag var redo att öka på antalet körda mil en aning för att komma en bit längre på vägen och Malin hade inget emot detta. En noggrann titt på kartan fick mig att ställa in siktet någonstans i trakten runt Dalarna.

Här hade vi en av förra årets mysigaste kvällar, men jag ville inte riktigt nöja mig med en fjolårsrepris. I möjligaste mån vill vi se och uppleva nya platser. Till slut hamnade vi också på en sådan.

Mot nya spännande platser

Vår Hymer spann som en klocka och avverkade mil efter mil. Så snabbt vi kunde styrde vi in på den vackra Inlandsvägen. Efter ett par mil ökade jag insatsen en aning om började fundera på om det inte skulle vara möjligt att komma fram i rimlig tid till porten till Härjedalen – i folkmun även kallat Sveg.

Precis i infarten till orten hittar man en camping, förra året satt vi under tystnad och inmundigade en måltid på restaurangen i folkets hus i Sveg. Då övervägde vi att stanna en natt på inrättningen, tanken slog mig även i år när vi rullade förbi infarten men vi viftade snabbt bort densamma.

Varken vattennivån i tankarna, strömmen i batteriena eller det onämnbara i toakasetten påkallar någon större uppmärksamhet så vi bestämde oss att fortsätta färden och leta upp en sängplats någonstans ute i det stora vilda.

Någon mil utanför vad man kan förmoda vara Svegs centrum hittade vi vår plats för kvällen. Älvros är namnet och det ligger så vackert i mun att man nästan blir en smula tårögd och här hittade vi, tillsammans med en annan husbilsgranne, skydd för natten.

Älvros i Härjedalen - Ludwig Sörmlind
Älvros i Härjedalen. Vackert namn på en vacker plats.

Dags att låta kameran gå varm

Då dagen till stora delar tillbringats bakom ratten och då vi färdades på för oss någorlunda kända vägar har behovet att föreviga får färd inte varit alltför stort idag. Jag tog trots det en liten promenad med kameran mellan middag och kvällsdisken och de bilderna ligger tryggt och väntar på vidare behandling på minneskortet.

Landskapet har öppnat upp sig för oss och imorgon väntar storslagna vyer och ännu mera äventyr.

Älvros i 360 grader

Precis på andra sidan bron över Ljusnan ligger den lilla naturcampingen vackert inbäddat mellan träden. Klicka gärna runt i bilden för att se dig omkring.

Dela:

Tack för att du kommenterar!