Polistränad schäfer och den kinesiska nakenhunden

Månaden februari lämnar en hel del att önska. Vädret brukar vara bedrövligt och det är fortfarande mörkt ute under stora delar av dygnet. Här nere i de södra delarna av landet brukar inte temperaturerna sticka iväg allt för långt från 0-strecket som tur är men den som uppmärksamt håller koll på väderleksrapporten kan få höra talas om siffror som närmar sig -30 grader runt om i vårt land.

Radion står på hemma för jämnan, jag gillar nämligen ett lite lagom flöde av nyheter och omvärldsbevakning. Av naturliga skäl så har våra olika landslag legat i fokus i och med OS-turneringen som dominerat nästan samtliga medier den senaste tiden.

Februariväder i Nikkaluokta
Februariväder i Nikkaluokta

I förbifarten fick jag höra att det i Nikkaluokta idag var -24 minusgrader. För 6 månader sedan var jag här under ett par sensommardygn och även om det inte var någon exceptionell värme i luften var det långt ifrån dessa temperaturer.

Mer om den turen hittar du på länken här nedanför.

Läs mer: Vägen mot vildmarken – den svenska fjällvärlden

Fullt sjå de närmaste dagarna

En helg full av måsten, göromål och spridda försök att få till lite vila och återkoppling är snart över. Solen har behagat tittat fram lite av och till och även om solen numera inte är min allra bästa kompis så kan jag uppskatta när vädret växlar om från det gråa, trista tråkiga väder som man i vanliga fall förknippar med februari.

Polistränad schäfer

När man har berikat sitt liv med djur så är väder och vind av sekundär betydelse. Oavsett om det regnar småspik i sidled eller om det är skinande sol måste dessa ut och aktiveras på ett eller annat sätt.

Sedan en tid tillbaka är schäfern Kajsa en del av vår familj och hon har en förkärlek för att vara med på bild. Den kinesiska nakenhunden Iso (som är begåvad med extremt mycket hår) utgör även han en del av inventarierna i det Sörmlindska hemmet och han har också börjat göra sig känd för sitt säregna sätt att posera framför kameran.

Dessa bilder knäppte jag hemma på gräsmattan under en av våra lekpauser i solskenet. Att gå fint i koppel är kul ibland men att fullständigt släppa loss och springa runt som en besatt så att både gräs och mossa flyger är ännu roligare.

Klicka gärna på bilderna för att se en större bild!

Jag hoppas att du haft en härlig helg. Snart är februari över och vi kan börja blicka framåt mot våren och den fantastiska tiden så ljuset återkommer till oss uppe i kalla norden.

Relaterat innehåll

3 tankar på “Polistränad schäfer och den kinesiska nakenhunden”

  1. Hela vintern har varit helt bedrövligt, vädermässigt sett. Ja, det startade faktiskt på försommaren i fjol, tror det är ett av de sämsta åren sett till vädret som jag upplevt.Enstaka dagar som var bra, och då fick man passa på att fot, om man ville ha några foton.😁 Blir påmind om min syrras hund hon hade för många år sedan. Den tränades som polishund, men klarade inte hela utbildningen. Jag tyckte den var aggressiv, och när jag alltid var hos syrran ringde jag på dörren och gick in direkt. Men inte efter hon skaffat den hunden. Då väntade jag tills någon kom och öppnade dörren. Sa flera gånger till henne att den hunden är inte att lita på. Jodå sa hon, den är så snäll. Tills en sommardag min moster kom, ringde på dörren ingen öppnade. Hon gick bakom huset och där satt de. Hunden såg min moster, hoppade på henne och bet henne i armen så illa att hon fick sys. Då gjorde hon sig av med hunden, alla tyckte den var aggressiv, men inte syrran inte.

    • Usch, hoppas hon klarade sig utan men. Den här schäfern har lite dåliga höfter och kan därför inte jobba som polishund. Men hon har inte haft några problem med anpassa sig till ett lite lugnare liv! 😊

      • En hund som klarat polisskolan är inga problem, men en hund som av oklar anledning inte klarat den, de får man se upp med. Det var nog något med hundens psyke. Synd att det skulle gå så långt innan syrran fattade vad vi sa. Jodå, min moster klarade sig bra, men alltid skrämmande att bli attackerad av en hund.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: