Polistränad schäfer och den kinesiska nakenhunden

Månaden februari lämnar en hel del att önska. Vädret brukar vara bedrövligt och det är fortfarande mörkt ute under stora delar av dygnet. Här nere i de södra delarna av landet brukar inte temperaturerna sticka iväg allt för långt från 0-strecket som tur är men den som uppmärksamt håller koll på väderleksrapporten kan få höra talas om siffror som närmar sig -30 grader runt om i vårt land.

Radion står på hemma för jämnan, jag gillar nämligen ett lite lagom flöde av nyheter och omvärldsbevakning. Av naturliga skäl så har våra olika landslag legat i fokus i och med OS-turneringen som dominerat nästan samtliga medier den senaste tiden.

Februariväder i Nikkaluokta
Februariväder i Nikkaluokta

I förbifarten fick jag höra att det i Nikkaluokta idag var -24 minusgrader. För 6 månader sedan var jag här under ett par sensommardygn och även om det inte var någon exceptionell värme i luften var det långt ifrån dessa temperaturer.

Mer om den turen hittar du på länken här nedanför.

Läs mer: Vägen mot vildmarken – den svenska fjällvärlden

Fullt sjå de närmaste dagarna

En helg full av måsten, göromål och spridda försök att få till lite vila och återkoppling är snart över. Solen har behagat tittat fram lite av och till och även om solen numera inte är min allra bästa kompis så kan jag uppskatta när vädret växlar om från det gråa, trista tråkiga väder som man i vanliga fall förknippar med februari.

Polistränad schäfer

När man har berikat sitt liv med djur så är väder och vind av sekundär betydelse. Oavsett om det regnar småspik i sidled eller om det är skinande sol måste dessa ut och aktiveras på ett eller annat sätt.

Sedan en tid tillbaka är schäfern Kajsa en del av vår familj och hon har en förkärlek för att vara med på bild. Den kinesiska nakenhunden Iso (som är begåvad med extremt mycket hår) utgör även han en del av inventarierna i det Sörmlindska hemmet och han har också börjat göra sig känd för sitt säregna sätt att posera framför kameran.

Dessa bilder knäppte jag hemma på gräsmattan under en av våra lekpauser i solskenet. Att gå fint i koppel är kul ibland men att fullständigt släppa loss och springa runt som en besatt så att både gräs och mossa flyger är ännu roligare.

Klicka gärna på bilderna för att se en större bild!

Jag hoppas att du haft en härlig helg. Snart är februari över och vi kan börja blicka framåt mot våren och den fantastiska tiden så ljuset återkommer till oss uppe i kalla norden.

Relaterat innehåll