Photomatix FX släpps som app för iPhone

När jag hör Photomatix kommer jag osökt att tänka på HDR-fotografering, eller rättare sagt HDR-bildbehandling. När jag började med HDR-fotografering var Photomatix Pro programmet som jag använde för att tonmappa mina olika exponeringar för att få till mina första färdiga HDR-bilder. Nu har företaget bakom Photomatix släppt en app som du kan använda till dina bilder tagna med din smartphone.

Skillnaderna mellan bilder tagna med en modern smartphone och en digital systemkamera blir mindre och mindre för varje ny modell av mobiltelefon som släpps och appar som Photomatix FX kan hjälpa dig få fram det där lilla extra även i dina mobilbilder.

Appen är gratis och du kan enkelt ladda ner den via Appstore. Länken hittar du längst ner i inlägget.

Jag har själv inte möjlighet att testa appen på djupet då jag sedan en lång tid tillbaka bytt från iPhone till Android och det är oklart i dagsläget om appen kommer i en Androidversion – jag hoppas att den gör det.

Appens funktioner

6 bildeffekter som börjar realistiskt och slutar artistiskt.

  • Balanced
  • Enhanced
  • Vibrant
  • Painterly
  • Surreal
  • Grunge

Nästan som på datorn

Om du har använt Photomatix Pro eller Essentials på din dator så är det här begrepp som du kanske känner igen.

Vanliga funktioner som att beskära och rotera finns naturligtvis också inbyggt i appen och du kan lätt dela den färdiga bilden till Facebook, Instagram, Flickr, Twitter eller spara lokalt på din kamera.

In-app-köp

Funktionen ”Strength” kan du köpa till via en in-app-köp och du kan då höja eller sänka appens effekter. I dagsläget kostar funktionen 1.99USD.

Appen laddar du ner via Appstore här.

Du hittar mer information om HDRSofts övriga produkter på deras hemsida. En stor fördel som jag hoppas att många fler utvecklare tar efter är att de även har utvecklat en version för Linux.

Vill du lära dig mer om HDR-fotografering i övrigt rekommenderar jag dig att läsa min HDR guide.

Källor och hänvisningar: