Patinerade tåg och pyramider

Nästan alla pojkar gillar tåg och jag är inget undantag. Till skillnad från gårdagens urladdning ute vid en Väggahamn där våg efter våg sköljde in över vågbrytaren och dränkte både mig och alla som råkade ha vägarna förbi var vädrets makter lite mer på min sida ikväll. Efter förrättat värv hos mitt vanliga jobb begav jag mig ut på motivjakt.

Jag kände mig nästan lite trött på vatten och natur och tog sikte mot lite mer civiliserade omgivningar jämfört med gårddagens fotorunda. Karlshamns Tågstation fick därför agera modell. Ett par tips från en vis man tillhörande lokalbefolkningen fick mig att fortsätta förbi den vanliga korttidsparkeringen och svänga av till vänster uppe vid stationsbyggnaden.

En Kia och en kanin

Här parkerade jag och stegade nyfiket omkring och letade efter en plats att sätta upp min kamera. Helt försjunken i mina tankar rycktes jag bryskt upp från mitt dagdrömmande av en vildsint kanin som tagit tillflykt i en betongtrumma alldeles intill där jag parkerat.

Hushållets Kia parkerade en bit ifrån en av många julpyntade granar i Karlshamn - Ludwig Sörmlind
Hushållets Kia parkerade en bit ifrån en av många julpyntade granar i Karlshamn – Ludwig Sörmlind
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/4.0, 1.5 sek, ISO400

08:a som jag är har jag liksom en inbyggd rädsla för vilda djur och jag backade villrådigt undan medan den fräsande kaninen sprang iväg i riktning mot de centrala delarna av Karlshamn.

Klicka gärna på bilderna för att se dom i större format.

Vackert använd och sliten tågvagn - Ludwig Sörmlind
Vackert använd och sliten tågvagn – Ludwig Sörmlind
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/4.0, 10 sek, ISO100
Vackert använd och sliten tågvagn - Ludwig Sörmlind
Vackert använd och sliten tågvagn – Ludwig Sörmlind
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/8.0, 10 sek, ISO400

Jag visste inte riktigt vad jag sökte eller ens om jag hade hittat det när jag packade ihop kameran och började rulla hem mot Mörrum. I vanliga fall undviker jag E22:an på väg hem (av estetiska skäl – inte logistiska) och så skedde även ikväll. Men istället för att svänga direkt upp mot Mörrum bestämde jag mig för att svänga förbi Elleholm och då passera Södras stora anläggning här.

Då och då dyker det upp bilder härifrån och fler lär det bli, nattetid påminner anläggningens belysning lite om en liten stad.

Åkrar och insjöar

Den senaste tidens regnande hade fått de omringande åkrarna att likna små insjöar och dessa låg alldeles spegelblanka. Det började direkt rycka lite i avtryckarfingret när jag passerade en stor vattensamling mitt framför bruket och väl framme vid Elleholms kyrka kunde jag inte hålla mig utan vände tillbaka igen och parkerade intill vägen på en liten sidoväg till en av åkrarna.

Högarna utanför Södras anläggning vid Mörrum påminner om pyramider - Ludwig Sörmlind
Högarna utanför Södras anläggning vid Mörrum påminner om pyramider – Ludwig Sörmlind
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/4.0, 1/10 sek, ISO2500

Bilden på Elleholms egna pyramid fotograferade jag sittandes innifrån bilen. Tyvärr blev bilden inte så skarp som jag hade velat men jag valde den relativa tryggheten inne i bilen istället för att stå och fladdra med kamera och stativ intill en trafikerad bilväg i skymningen. Motivet i sig tyckte jag blev så kul att jag inte kan låta bli att lägga upp den i alla fall.

Relaterat innehåll