På gränsen mellan Västmanland och Uppland

Västmanland är det län där jag är folkbokförd. Landskapet Västmanland hittar man i Svealands inland och landskapet gränsar till både Södermanland, Närke, Värmland, Dalarna, Gästrikland och Uppland.

En av dessa gränslinjer går över en väldigt liten bro som i sin tur spänner över ett vattendrag i det lilla samhället Bredsdal. Här passerade jag för en tid sedan och passade på att stanna till vid en liten grusparkering bara några meter från länsgränsen.

Kartbild från Google Maps som visar var länsgränsen går i förhållande till bron över vattendraget.

Med hjälp av en DJI Spark tog jag tillfället i akt och passade på att föreviga höstens färgglada intrång i landskapet samtidigt som jag såg till att lyfta i Västmanland och sedan landa i Uppsala län.

När hösten väl kommer till Sverige gör den det i omgångar och det gäller att passa på de få veckor när sommarens grönska förvandlas till höstens färgprakt.

Under den här tiden bjuds man på ett naturens skådespel innan de kalla nätterna till slut får träden att tappa sina blad inför vinterns råkyla.

Klicka på bilderna för att se en större version

Den stora charmen med Sverige är att man kan få uppleva samma årstid flera gånger, när de första vårblommorna har blommat ut nere i Skåne kan man få uppleva samma grönska ett par veckor senare bara ett kort stycke norrut i landet.

Relaterat innehåll