Uppdaterad 23 september, 2016

En liten resa som vi planerat länge skulle äntligen bli av. Vädret har varit otroligt lynnigt den sista tiden, under våra två semesterveckar öste regnet ner var och varannan dag och när det var dags att återgå till arbetet igen vred någon på ljus- och värmeknappen alldeles för långt och vi flöt bort i 30-gradig värme.

Österlen Brösarps Backar

Nu stod Österlen på tapeten, för mig som bleking inflyttad från Stockholm är det här rena paradiset i klass med Bröderna Lejonhjärta. Vädret satte tyvärr stopp för alla planerade äventyr. Jag hade i tysthet planerat att parkera Malin på en dressin och trampa iväg längs den gamla nedlagda järnvägen men att göra det i regn låter varken roligt eller ens genomförbart. Man är ju ingen elitidrottare.

Brösarps Backar

På väg till Kivik och Simrishamn där vi hade planerat att äta passerade vi Brösarps Backar. Här har jag tidigare bara stannat som hastigast för att tömma blåsan men denna gång fick jag för mig att kravla mig upp för en av de många kullarna. Innan min lilla bergsbestigning försäkrade jag mig noga att ingen Bregott-kossa med tillhörande tjur stod i vägen. Bilden i inlägget gör inte utsikten rättvisa på långa vägar. Hur vädret såg ut och sedermera skulle bli kan man däremot ana ganska så tydligt.

Efter ett par varv runt Kivik och en välbehövd kopp kaffe på Kivikstrand började regndropparna falla och det fortsatte de med ända till vi kom hem igen. Några vidare bilder fick jag inte med mig den här resan men det var inte heller huvudanledningen till vår lilla resa. Ibland måste man åka iväg och bara vara med varandra. Både jag och Malin har sett fram emot denna lilla tripp länge.

Österlen Kivikstrand

Ett par idéer och uppslag inför stundande höst fick jag med mig så det lutar åt ett till Österlenäventyr innan snön börjar falla igen. Även Simrishamn ska försöka hinnas med innan man behöver dra på sig långkalsongerna för att ens våga fundera på att gå ut och ta några bilder.

Simrishamn

Österlen Restaurang Cimbris

Middag intogs på den grekiska restaurangen Cimbris nere vid hamnen i vackra Simrishamn innan vi styrde kosan mot lilla Mörrum igen. Halvvägs hem inträffade något som jag i alla år trott var helt otänkbart. Malin bevistade en rastplatstoalett! Gentleman som jag är går jag inte in mer än så på det, vill du ha hennes version kommer den så småningom på hennes blogg.

Tack för att du kommenterar!