Om resorna vi alla gör

De bästa resorna är inte de längsta utan de är dom som faktiskt blir av. Det spelar egentligen ingen roll om resan går till andra sidan jorden eller till tomtgränsen. Huvudsaken är att man kommer iväg på den. Ibland räcker det med att man kommer utanför huset för att saker och ting ska hända.

Det mest lästa inlägget på min fotoblogg handlar just om en resa men jag är långt ifrån en resebloggare. Reseinlägget som lockar läsare från världens alla hörn handlar om en resa med husbil sommaren 2017. Den här resan tog sin början i Blekinge och slutade där Sverige tar slut, långt uppe i norr alldeles intill gränsen mot Finland innan den så småningom ledde mig hem till Blekinge igen.

Läs mer: 20 dagar i husbil genom Sverige – från Blekinge i söder till Lappland i norr

Om man hittar hit till ludwigsormlind.se via just det inlägget är det lätt att tro att det här är en reseblogg av något slag, och egentligen så är den ju det. Inte bara för att dokumentera fysiska resor i det verkliga livet. Här hamnar också texter, tankar och bilder från min livsresa.

Du vet den där resan som sker varje dag vare sig man vill eller inte och som gärna pågår i det fördolda medan man tänker, klurar och planerar på hur man egentligen vill att ens liv ska se ut och vilket håll man ska sikta mot. Eller medan man väntar på sin nästa riktiga räsa och gärna glömmer bort den man just precis är mitt inne i.

Andra resor

Häromdagen läste jag på SVT om en resebloggare som rest över hela världen men som trots det ändå tycker att Karlskrona är bäst. Resebloggaren heter Annika Myhre och jag letade nyfiket upp hennes reseblogg och satte igång att läsa.

– Haka inte upp er på att alla resor måste vara utomlands, utan res mer i ditt eget land och kolla på alla pärlorna som finns runt husknuten, säger hon.

Citatet ovan fastnade och jag instämmer till fullo. Att resa är att bygga minnen och visst minns jag mycket av de få riktigt långa resor jag har gjort men jag har lika många, om inte mer, klara och tydliga minnen av korta resor. Ibland så korta så att jag knappt korsat länsgränsen.

Den vackraste solnedgång jag haft nöjet att beskåda inträffade tillexempel strax utanför Karlskrona.

Läs mer: Mina 5 bästa höstbilder från Blekinge

Likaså minns jag precis hur havet luktade när den ljumma havsbrisen mjukt sköljde in över mig och resten av gänget i Foto Karlshamn ute på klipporna vid Östra Håla för ett par år sedan – och då passerade jag inte ens kommungränsen.

Läs mer: Östra Håla med Foto Karlshamn

Egentligen reser vi alla varje dag

När du åker till jobbet beger du dig ut på en resa, likaså när du hämtar ungarna på dagis på väg hem eller när du kommer på att du glömt köpa mjölk och kastar dig iväg på cykel 10 minuter innan affären stänger för kvällen.

Bilderna i det här inlägget härstammar från den korta improviserade resan jag gjorde till Alljungen och som jag beskrev i ett tidigare inlägg.

Läs mer: Den första vårpromenaden vid Alljungen

Nu är minneskortet tömt och de bilder som jag vill dela med mig av från den här resan hittar du här nedanför.

Klicka gärna på bilderna för att se en störe version.

När vi ända avhandlar ämnet resor och resebloggar vill jag passa på att tipsa om en annan resebloggare med lokal anknytning som är värd att ta upp i sammanhanget. Besök gärna bloggen Halloj Världen. En mycket läsvärd reseblogg om du precis som jag gärna läser resebloggar.

Relaterat innehåll

3 tankar på “Om resorna vi alla gör”

  1. Så sant! De bästa resorna är de som är närmast hemma. För hur mycket vet man egentligen om platserna bara några mil ifrån där man bor? Man tar allt för givet, tror jag. Jag är från Sölvesborg men har t.ex bara varit på Hanö en gång i mitt liv, när jag var kanske 12-13 år gammal. På hela Listerlandet finns det mycket sevärt, och mycket att fota, något jag aldrig ens tänkt tanken förrän min kompis flyttade till Lörby. Visst har man drömmar om långa resor, min är safari i Afrika, men vem vet om det slår en dag på Listerlandet? Visserligen tror jag att det gör det för jag är en djur och naturmänniska, men det är ett exempel…

    • Jag har också bara varit på Hanö en gång, trots att jag bott här nere i ganska många år vid det här laget.

      Det vimlar av resmål alldeles runt knuten, jag visste till exempel inte att det fanns en fyr vid Sillnäs förrän jag läste det i din blogg. :) Men jag har inte lyckats ta mig dit ännu.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: