Uppdaterad 31 mars, 2017

I slutet av juli 2014, en varm söndag, lockade Malin med mig till Ölands djurpark. Hon har tjatat om Ölands djurpark nästan lika länge som Kalmar Slott och då denna sommar verkar gå i de lokala upptäcksfärdernas tecken begav vi oss med glädje – trots att vi var lätt försenade – mot Öland.

Både blixt och dunder möttes oss när vi började närma oss Ölandsbron och ett tag såg det nästan oroväckande mulet ut på himlen. Dåligt väder är dock inget som två ärrade äventyrare  rynkar på näsan åt. Istället tog jag ett aningen stadigare tag om ratten och styrde med bestämd blick mot ingången på Ölands djurpark. Mig veterligen har jag inte bevistat denna anläggning tidigare så det var med skräckblandad förtjusning vi passerade inträdeskassorna.

All Aboard

Med på färden, eller rättare sagt så väntade de på plats när vi väl anlände, hade vi Magnus, Frida och deras busfrön. Med både mig, Malin och Magnus som medsällskap och samtliga med kamera i högsta hugg misstänker jag att stackars Frida fick njuta av sitt eget sällskap allt som oftast.

Här kommer ett urval av alla foton som togs under dagen. Jag hade som målsättning att ta ganska många exponeringar i det halvluriga vädret men efter att åtskilliga gånger försökt fånga en kamel på fem exponeringar gav jag upp Magic Lantern-inställningarna och körde Canon AEB-funktion.

Merry Go Round

Round She Goes

Merry Go Round Again

Korv någon?

Kvack

Gladast i hagen

Reptilrum

Lilliputtar

Fontän i motljus

Afrika Expressen

Masken

All Aboard

Maskätet Äpple

Ölands Djurpark Grusgång

Merparten av dessa bilder har redan hunnit ut på Instagram, följ mig gärna där!

Det fanns mycket att fotografera och många djur att titta på. Maten och inträdespriset lämnade kanske en del att önska men tack vare sällskapet var det hela en toppendag. Till råga på allt fick jag ett fint klistermärke på bilen, ett nöje som jag förmodligen delar med halva Sveriges befolkning.

Tack för att du kommenterar!