Den obefintliga julkänslan

Uppdaterad 23 september, 2016

Börjar ni få någon julkänsla hemma i stugorna? Här nere i Blekinge har snön lyst med sin frånvaro och ingen som jag har frågat har velat erkänna att de känner någon som helst julkänsla. Tar man ett varv runt torget och armbågar sig fram bland sura sista-minuten-shoppare samtidigt som man vänder blicken mot den lamppyntade julgranen kan det väl kittla till lite i julnerven men annars är det rätt dött på den fronten.

Något som varit dött är denna hemsida också, för att ha någorlunda koll på hur den här webbplatsen mår och om den över huvud taget är online använder jag mig utav en tjänst från Pingdom. Den är i sitt grundutförande gratis och du kan lägga till en hemsida och en användare. Hemsidan kollas en gång i minuten och användaren kan meddelas om eventuella nertider via mail. Detta skulle visa sig vara väldigt bra.

Karlshamns Torg

Behöver du kolla av fler hemsidor än så och oftare får du skaffa dig ett abonnemang. I skrivande stund finns det abonnemang från 109 kr i månaden och ända upp till 3378 kr i månaden. Men för mig och säkert de flesta andra duger gratisversionen gott och både räcker och blir över.

Titta in hos Pingdom AB och registrera ett konto om du behöver ha lite koll på din blogg eller webbplats du också.

Efter att ha blivit mailbombad med mail om nertid ett par timmar under torsdag-fredag felanmälde jag till Binero där jag har min hemsida och problemet löste sig tämligen omgående. Så här såg tillgängligheten ut på ludwigsormlind.se när det var som värst.

Binero downtime

Ingen skada skedd, hemsidan är uppe, databasservrar och annat går att nås och min cache är primad och redo för eventuella anstormningar av ivriga besökare som inte heller de har lyckats anamma någon slags julkänsla.

För en gångs skull är dock julklappar inhandlade och till och med inslagna sedan flera dagar och jag kan lugnt läppja på mitt kaffe och invänta Kalle och hans vänner, Karl Bertil och hans kommunistovänlige far och allt annat trams som hittas på.

Hörs vi inte av på något sätt innan jul så önskar jag er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År! Om vädret tillåter har jag för avsikt att försöka fånga lite fyrverkerier på bild det här året. Vi får se hur det går. :)

Dela:

Tack för att du kommenterar!