Nattfoto med Yongnuo 35 mm

Strax innan klockan 05 på lördagsmorgonen slog jag upp ögonen helt klarvaken. Detta kändes inte helt rätt och rimligt och trots otaliga försök att somna om fick jag inse mig besegrad. Min kropp signalerade glatt att den nu minsann har sovit färdigt och det är lika bra att kravla upp ur sängen och starta dagen.

Kaffet som i vanliga fall ligger laddat och färdigt var inte ens förberett och morgonen inleddes med den finmotoriska övningen att ladda kaffet utan att spilla ner hela köket. Kaffet för stunden är Zoegas årliga julblandning som jag tycker är riktigt god. Har du smakat den?

Förmiddagen förflöt utan några större äventyr och när klockan började närma sig 10.30 kurrade det lite i magen. Jag har förskjutit dagar förr men då brukar det alltid vara åt andra hållet och ganska många fler feltimmar.

För att slippa behöva gå och lägga sig strax efter fem på eftermiddagen tog jag det Kronblomska beslutet att ta mig en liten tupplur på sofflocket. Det resulterade naturligtvis i att jag sov alldeles för länge och var pigg som en lärka när kvällningen kom.

Jag gillar att färdas lätt och vill absolut inte släpa med mig hela kamerautrustningen när jag får ett infall. Istället försöker jag hela tiden lära mig att göra så mycket som möjligt med så lite saker som möjligt. En lätt kameraväska gör en glad fotograf.

Det ville sig inte bättre än att jag strax efter 22.15 begav mig av mot stadens ljus i jakten på något med lite julstämning inför söndagens inlämning till Fotosöndag.

Yongnuo 35 mm f/2.0

Staden gav mig inget sådant då gatlampornas extremt gula ljus och den fuktiga, dimmiga luften inte lockade till några vidare stordåd. Istället tänkte jag helt enkelt ge upp och jag började köra hemåt. Turligt nog valde jag ett annat håll hem.

I Asarum ligger Stenbackaskolan och här har jag kört förbi många gånger sedan det byggdes. Dock inte på natten så jag svängde av och parkerade en bit från entrén. En vackert ljussatt skulptur på en liten uppbyggnad av betong fångade mitt intresse och det är den skulpturen ni ser avbildat i inlägget.

Skulpturen utanför Stenbackaskolan i Asarum - Ludwig Sörmlind
Skulpturen utanför Stenbackaskolan i Asarum – Ludwig Sörmlind

Sedan en tid tillbaka är objektivet som oftast sitter på kameran ett Yongnuo 35 mm f/2.0 som inhandlades från Scandinavian Photo för under 2000 kr. Jag tycker att det klarade av uppgiften galant.

Hitta till Stenbackaskolan

Kartan nedan visar hur du tar dig till Stenbackaskolan. Jag parkerade en bit bort och gick ett hundratal meter till jag kom fram till skulpturen.

Relaterat innehåll

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: