Med drönare i Västmanland

I snart ett år har jag haft förmånen att då och då kunna flyga med en drönare i form av en DJI Spark. Det spelar ingen roll hur många gånger jag lyfter med den lilla kameraförsedda flygmaskinen, jag slutar aldrig att förvånas över vilka möjligheter man får när man får helt fria tyglar i både X, Y och Z-led.

Drönarfilmer och bilder formligen haglar ner över oss på Facebook, Instagram och i diverse olika TV-sändningar. Tekniken går framåt, priserna går nedåt och allt fler människor finner tjusningen i att fotografera och filma – speciellt från luften.

Regelverket kring var och hur man får flyga är snårigt och när man väl har landat och tömt minneskortet kan man, beroende på var man har flygit, inte bara ladda upp bilderna på Facebook och sedan glatt fortsätta med sitt liv.

Frihet under ansvar

Regelverket för själva flygandet har lättat en aning den senaste tiden, däremot är det fortfarande Lantmäteriet som bestämmer om du faktiskt får visa (sprida) dina bilder för någon.

Filmen i det här inlägget består av olika klipp runt omkring Västmanland. De olika klippen är filmade på lunchraster, till och från mitt ”riktiga” arbete och närhelst andan har flugit på mig. Resultatet blev en kort film på drygt en minut.

DJI Spark Västmanland

Dela med dig!

Flyger du med en drönare av valfritt märke och modell och vill att fler ska se dina filmer? Lämna en kommentar med en länk till din Instagramprofil eller hemsida.

Relaterat innehåll