Matvik Karlshamn Testskjutning

Uppdaterad 25 oktober, 2016

Med nyladdade batterier och en natts sömn full av åska, blixtregn genom de öppna fönstren och ylande hundar, var det då äntligen dags att ge Canon EOS 700D en testkörning. Matvik i Karlshamn stod på agendan. De vackra skogarna runt Matvik har jag kört på flera gånger men då har det oftast handlat om en liten roadtrip för att slappna av och njuta av naturen. Den här gången hade vi ett mål i sikte.

Obs! Inlägget innehåller annonslänkar.

Temperaturen snuddade 27 grader när vi efter att ha förtidsröstat i EU-valet begav oss av mot Karlshamn. Malin tipsade om det gamla stenbrottet i Matvik. En plats där jag aldrig satt min fot. Sagt och gjort, vi for dit. Snåriga ljusförhållanden med en gassande sol och svärmar av jävulska humlor gjorde fotograferingen lite för svettig. Jag knäppte av ett par handhållna HDR-bilder innan vi for hemåt mot den relativa kylan igen.

Stenbrottet gav mersmak och jag tror att det skulle vara ett perfekt motiv under hösten eller någon av de första frostnätterna. En mental notering är gjord och jag ser fram emot nästa gång vi åker ut på lokal turné i skogarna runt Matvik.


Väl hemma blev jag nästan chockad när jag importerade alla bilder i Bridge. Jämfört med min gamla EOS 1000D var det som natt och dag. Jag bjuder på ett smakprov från vägen hem – mer bilder kommer så småningom.

Skogarna runt Matvik i HDR - Ludwig Sörmlind
Skogarna runt Matvik i Karlshamn bjuder på vacker natur och slingrande skogsvägar.

Magic Lantern installerades på ett 64 GB-kort utan bekymmer. Säg hej till bracketing på ända upp till 12 exponeringar. ISO-bracketing går också men det är nog ingenting som jag kommer använda mig av speciellt mycket. Mitt nya standardläge lär bli 5 exponeringar, jag ber att få återkomma med nya bilder så fort jag blivit lite varmare i kläderna.

Dela:

Tack för att du kommenterar!