Matvik i dimman

Lördagens soluppgång lämnade en del övrigt att önska då solen, trots tappra försök, inte mäktade med att tränga igenom den tjocka dimman. Jag bestämde mig för att stanna hemma och njuta av en god kopp kaffe och en härlig frukost istället för att stå och frysa vid någon kall havsvik.

När det började närma sig eftermiddag verkade det som om dimman lagt sig ännu tätare och jag kunde inte längre hålla mig från att dra på mig ytterkläderna och bege mig ut i vinterkylan.

Mitt första mål fick bli centrala Karlshamn för att se om dimman låg lika tät där men efter den obligatoriska rundan runt Vägga såg jag helt plötsligt att solen glimtade igenom molnen och jag bestämde mig raskt för att låta stadsbilderna vara och istället satte jag kurs mot vackra Matvik där jag trots att jag bott i Blekinge i över 10 år inte varit allt för många gånger.

Väl på plats insåg jag att det här nog var ett ganska bra val och det dröjde inte många minuter innan jag knäppt av min första bild som jag var nöjd med.

För dimmigt för foto

Ett härligt par i övre medelåldern passerade mig där jag stod halvvägs ut i vassen och försökte fokusera på ett vasstrå och herren i sällskapet skrattade gott åt mig och menade på att idag var det alldeles för dimmigt för foto. Nej då, svarade jag och bestämde mig för att försöka överbevisa honom.

Matvik Karlshamn - Ludwig Sörmlind

Efter ett par minuter hade paret tagit sig en bit ifrån mig och jag vände mig om för att knäppa av vad jag tyckte blev lördagens bästa bild. Efter ytterligare ett par minuter kom de tillbaka samma väg och gick förbi mig ytterligare en gång utan vetskap om att de alldeles nyss blivit huvudpersoner i mitt foto.

Var ligger Matvik?

Jag kom farande med bil från Kollevikshållet och färdades längs med de slingrande vägarna ut mot Matvik. Kartan här nedanför visar platsen någorlunda exakt.

2 tankar på “Matvik i dimman

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: