Legohästar och muffinsbagerier

Den ständiga jakten på motiv fortsätter. Helgen som nyss passerat kom snabbt och tog slut ännu fortare. Depåerna av kreativitet och energi hann dock fyllas på en och under måndagen började hjärnan så sakteliga snurra igång igen.

Alla som av någon anledning tvingades vistas ute under måndagen i de södra delarna av landet kan hålla med mig om att vädret inte riktigt visade sig från sin bästa sida. För att hålla liv i bildflödet tvingades jag därför antingen bege mig ut i snålblåsten igen eller leta upp ett motiv av något slag hemma.

Lego och leksaker

Jag är en hängiven användare av Instagram och jag följer många olika slags konton. Av naturliga skäl så är de flesta jag följer landskapsfotografer eller liknande men jag sprider ut mig lite inom de flesta områden. På sista tiden har ett av dessa områden blivit Lego.

Läs mer: Ladda upp bilder på Instagram från din dator

Läs mer: Så får du fler följare på Instagram

Du har säkert sett bilderna själv, om inte på Instagram så kanske på Facebook eller på någon nyhetssida. Kluriga människor bygger upp fantastiska landskap och ljussätter dessa på olika sinnrika sätt med allt från ljusdioder till ficklampor.

Jag äger inget makroobjektiv och jag fann det lite för mödosamt att rigga upp makrobälg och ett stadigt stativ för ändamålet, istället lät jag kameraväskans arbetshäst göra grovjobbet – mitt älskade Canon EF70-200mm f/4.0 L.

Läs mer: Makrofoto med bälg

Med det ganska långa objektivet monterat på kameran hittade jag en lampa i vardagsrummet vars ljusskällor består av ett nät av lysdioder. Lämpligt nog stod lampan i ena änden av vardagsrummet. Min frus blick lät göra gällande att där skulle den också förbli.

När jag hade bakgrunden klart för mig gällde det att leta upp något som skulle kunna fungera som huvudmotiv. Med Legogubbar i bakhuvudet letade jag länge och väl efter någon slags actiongubbe, gärna med Starwars-tema. Till slut när jag var nära att ge upp hittade jag en Lego-förpackning med en rosa häst i ett muffinsbageri – det fick duga.

Långt mellan motiv och bakgrund

För att få till en supermjuk bakgrund ville jag ha så stort avstånd som möjligt mellan den muffingsknaprande hästen och lampan. Nu stötte jag på patrull då närgränsen på objektivet inte tillät mig att gå så mycket närmare hästen än en dryg meter.

Jag satte Lego-hästen på en ranglig pall i mitten av vardagsrummet och mig själv i den andra änden av rummet sett från bakgrundslampan. Resultatet ser du här nedan.

Lego - Häst i muffinsbager - Ludwig Sörmlind
En liten Lego-häst i ett muffinsbageri.
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/4.0, 4 sek, ISO100

Legotema på Instagram

För dig som söker inspiration och mer bilder med Lego-tema kan kika in på dessa Instagramkonton.

Legofotografering var kul och garanterat något som jag kommer försöka mig på igen men då under något mer kontrollerade former.

I nästa inlägg återser vi ett motiv som jag har fotograferat flera gånger förr.

Relaterat innehåll