Längtan efter ljuset och sommaren

Det är i skrivande stund lördag förmiddag och jag har varit vaken sedan strax efter 05.00. Mina helgmornar brukar se ut så. Jag vaknar när jag sovit klart och när kroppen har fått den sömn som den kräver och vill ha och det här fungerar oftast väldigt bra så länge som man kommer i säng i vettig tid.

Jag är av åsikten att sömn är något utav det viktigaste man kan ägna sig åt, fungerar inte sömnen så fungerar inte så mycket annat. Faktum är att jag inte lämnat sängen över huvud taget idag mer än den sedvanliga morgontoaletten för både mig och hunden.

Men det är inte sömn som det här blogginlägget ska handla om. Det kan inte ha undgått någon att det faktiskt börjar ljusa på utomhus och detta gör mig som landskapsfotograf glad och lycklig. De senaste veckorna har inte bjudit på särskilt många ljusa, fina dagar utan vädret har dominerats av dimma och kyla.

Dimma har sin charm och jag lyckades komma hem med ett par riktigt härliga bilder under min senaste fotorunda vid gästhamnen i underbara Matvik.

Fredagar brukar jag komma hem till villan vid halv fem tiden och igår var det faktiskt riktigt ljust ute. Solen höll sig ovanför horisonten tillräckligt länge för att jag skulle hinna ta en liten inspektionstur runt husbilen som i år har fått sin vintervila utanför tomten.

För att inte drabbas av frysskador och annat elände har vi en termostatstyrd värmefläkt som ser till att hålla temperaturen inne i husbilen på betryggande avstånd från eventuella minusgrader. Detta gör i sin tur att all snö och is som lagt sig tillrätta på husbilen så småningom smälter bort och skapar i mitt tycke ganska vacker iskonst.

Istappar på husbil - Ludwig Sörmlind
Naturen skapar iskonst med hjälp av kylan utifrån och värmen inifrån.

Så här såg framrutan på vår Hymer ut igår och i morse hade isen tinat bort ännu mer och det börjar rycka lite smått i gaspedalsfoten. Helst av allt skulle jag vilja packa in hela familjen och sätta kurs mot lite sol och värme men det äventyret får vänta till sommaresemestern.

Förra året utforskade vi Sverige i vår resa genom landet med husbil och när vi sammanfattade resan på höstkanten när alla intryck smälts kom vi överens om att vi riktar kursen åt rakt motsatt håll nästa långresa. Europa ligger för våra fötter men exakt vart vi ska åka och vilka vägar vi ska färdas är ännu oskrivet.

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: