Längst ut på bryggan

I Matviks hamn ligger det många bryggor. På en av dessa bryggor, där det väderbitna träet möter havet, hänger ett gammalt bildäck i ett rep som skydd för eventuella båtar som står i begrepp att lägga an vid bryggan.

När tidens tand får fäste i saker och ting kan många saker hända. Ibland sker en ohejdbar förfulning men inte sällan drabbas de av vad som i allmänhet går under namnet patina.

Wikipedia kännetecknar tillståndet bland annat såhär:

En väl bevarad patina anses ofta ha en värdeförhöjande effekt på äldre föremål, både vad gäller estetiska och ekonomiska värden.

Jag är beredd att hålla med. I den här bryggans fall är det tveksamt om slitaget förhöjer det ekonomiska värdet, men enligt mig gör den bryggan mer vacker.

Längst ut på bryggan - Ludwig Sörmlind
Längst ut på bryggan.

Häng upp bilden hemma hos dig

Jag har varit medlem hos onlinegalleriet Printler sedan starten. Om du lksom jag gillar att fotografera och har för avsikt att dela med dig av dina alster kan jag varmt rekommendera dig att ansluta dig du också.

3 anledningar att använda Printler

Fotot på bryggan finns både som poster och som numrerad tavla i begränsad upplaga. Du hittar mer information här:

Längst ut på bryggan – Printler.se

Relaterat innehåll

1 tanke på “Längst ut på bryggan”

  1. Håller med dig. Slitet och gammalt kan vara jättevackert, presis som bryggan du fotat. Och att det är svartvitt gör det ännu bättre ????

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: