Längre ut mot havet

Om man befinner sig vid vassruggen från det föregående inlägget vid Elleholms badplats kan man välja att fortsätta sin färd till fots mot havskanten och den faktiska badplatsen. Efter bara ett par hundra meter har man rundat vassen och framför ögonen uppenbarar sig Östersjön med all sin prakt. Platsen är flitigt besökt av allt från glada badgäster till motionärer av alla de slag.

Den här blåsiga dagen i december var det bara jag på plats och jag passade på att ta tillvara på de vidsträckta vyerna utan att riskera att fånga någon förlupen hundägare eller annat kreatur på bild. Ett gäng svanar fick ganska snabbt syn på mig och dessa vägrade sedan släppa mig ur deras blick. Följaktligen ville det sig inte bättre än att jag under hela fototuren hade sällskap av dessa vackra men ack så aggressiva kreatur.

Den här gången höll sig svanarna sig kvar i vattnet och lät mig knäppa av mina bilder i fred och jag låtsades som om jag inte såg dom. Nästan som en slags terrorbalans. Den som någon gång har blivit biten av en arg svan vet jag pratar om, vad svanen inte visste var hur hårt mitt eventuella motbett skulle vara. Lyckligtvis delades inga bett ut alls den här eftermiddagen – vare sig av mig eller av någon i svangänget.

Gjuten kant på Elleholms Badplats - Ludwig Sörmlind

Bilden i inlägget är taget från platsen där det under sommarmånaderna ligger en badbrygga ute i vattnet. Strax till vänster utanför bild ligger bryggan uppdragen på land och till höger utanför bild kan man ana stålstolparna där bryggan förankras när det väl börjar bli badtemperatur i vattnet. Jag lyckades balansera mig upp på vad som verkade vara en gjuten kant av något slag i betong där sanden försökte smita undan närmast kanten vilket gjorde att betongkanten nästan var helt frilagd på sina ställen. Jag tycker om ledande linjer i mina bilder och här fick man den visuella belöningen i form av den sjunkande solen långt bort i fjärran.

Den skarpsynte kan ana ett par vindkraftverk långt borta vid horisonten samt en liten badstege för den föredrar en lite mer försiktig approach för att förflytta sig från vattnet till den trygga strandkanten. Fotot består av två exponeringar där den ena ser till att stranden och förgrunden är exponerad så som jag vill ha den och den andra ser till att himlen inte blir utfrätt eller för mörk någonstans. Hela bildbehandlingen går att se i Youtube-videon här nedanför. Om du vill se mer videor som den här kan du titta in på min Youtube-kanal där du hittar fler filmer precis som den här.

Bildbehandlingsvideo

Videon här nedan visar hela bildbehandlingnsprocessen i uppsnabbad hastighet. Pausa gärna om det går för snabbt, undrar du något kan du ställa en fråga i kommentarsfältet så ska jag göra mitt bästa för att svara.