Färden mot Bräkne-Hoby

Kyrkan i Bräkne-Hoby är en majestätisk byggnad där den står precis utanför samhället omgärdad av åkrar och lummiga träd. Många är bilarna som kört förbi E22:an och kastat ett öga ner mot den höga byggnaden vars guldkors pryder det höga kyrktornet.

Insidan av kyrkan är för mig ännu okänd, men tittar du in på den här länken så hittar du mer information om kyrkobyggnaden tillsammans. Där kan du även se en interiörbild av kyrkan.

Bräkne-Hoby Kyrka – Svenska Kyrkan

Kyrkan i Bräkne-Hoby - Ludwig Sörmlind
Kyrkan i Bräkne-Hoby – Ludwig Sörmlind

Roadtrip

Ibland känns det som att jag och min fru har tillbringat merparten av vårat äktenskap ute på vägarna. Roadtrips är vår gemensamma hobby och de kan vara allt från ett par dagar långa till bara ett varv runt kommungränsen.

Förra sommaren åkte vi på en roadtrip upp till Vildmarksvägen och tillbaka, året innan gjorde vi en liknande resa när vi bevistade grannlandet Norge.

Det viktiga är inte målet, jag njuter nästan mer av resan. Oftast vet vi knappt vart vi är på väg.

Lång dag inledde kort vecka

Efter en lång, tung arbetsdag behövde vi en kort andningspas och satte oss därför i bilen. Färden startade på Blekingesjukhusets väl tilltagna parkering och vi tog sikte mot länets östrare delar.

Plötsligt fann vi oss någonstans i periferin utanför Saxemara. Var och varannan sväng upplyste oss om att här slutar allmän väg och till slut blev vägarna så smala att man nästan hoppades på att mötande trafik skulle vara av tvåhjulig sort.

Sikta på kyrktornen

Tillsammans lyckades vi navigera oss ut på lite mer farbara vägar igen och just när solen hotade gå ner helt bakom trädtopparna passerade vi Bräkne-Hoby och kyrkan vars existens ligger bakom hela det här blogginlägget.

Min kloka fru undrade om jag möjligtvis inte skulle kunna tänka mig att ta en bild på kyrkan och det kunde jag inte säga nej till.

Kyrkan i Bräkne Hoby - Ludwig Sörmlind
Kyrkan i Bräkne Hoby under en färgrik solendgång.

Bilderna hittar ni här i inlägget och till kyrkan hittar ni lätt via kartan längst ner.

Samtliga bilder består av två eller flera exponeringar där den ena är exponerad för himlen och den andra för kyrkan och eventuellt en till förgrunden.

Dessa är sedan sammanfogade i Photoshop. Läs mer om hur du kan använda flera exponeringar för att göra en färdig bild: HDR Guide.

4 tankar på “Färden mot Bräkne-Hoby

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: