Ludwig Sörmlind är namnet och jag hälsar dig varmt välkommen till min hemsida. Här hittar du allt du behöver veta om mig och hur du kommer i kontakt med mig.

Min första digitala spegelreflexkamera jag hade i min ägo var en Canon EOS 1000D. Innan det hade jag haft det stora nöjet att klicka av ett par bilder med en 350D. Innan jag tog steget över från det analoga till det digitala provade jag många olika märken och modeller. Allt från 110-film till polaroidkameror.

Mina bilder på nätet

De allra flesta av mina bilder hittar förr eller senare ut på den här webbplatsen i form av ett blogginlägg. Där delar jag med mig av dels platsen där bilden är tagen så du själv hittar dit samt hur jag gjorde för att ta bilden. Kunskap är ett annat stort intresse och jag försöker hela tiden samla ny sådan och lära mig mer och bättre tillvägagångssätt. Oavsett om det gäller kamerateknik eller matlagningsrecept.

I flera inlägg har jag även spelat in hela redigeringsprocessen från början till slut så du ser precis vad jag har gjort i Lightroom, Photoshop, Oloneo PhotoEngine eller något av alla program jag använder i min bildbehandling.

HDR fotografering har fastnat

Ända sedan jag började fotografera men främst när jag anammade den digitala tekniken har kamerans begränsningar varit ett ständigt intresse. Tidigt insåg jag att man kunde komma mycket av de tidiga kamerasensorernas begränsningar när det kom till dynamiskt omfång med hjälp av flera exponeringar som man sedan använder för att skapa en enda exponering. Det här är en teknik som jag använder mig utav ofta och jag förfinar hela tiden mitt arbetsflöde.

För att visa så många som möjligt hur jag gör skriver jag och uppdaterar löpande en HDR-guide på svenska där du kan ta del av alla mina tips och tricks som jag har arbetat fram under åren – helt kostnadsfritt.  HDR Guide på Svenska

Du kan komma i kontakt med mig på många olika sätt. Föredrar du email så kan du maila mig på [email protected]