Kattungar är vad folk behöver just nu

Våra katter är av den bekväma sorten. Nu när temperaturen under dagarna knappt letar sig upp över nollan vill de helst inte gå ut överhuvudtaget. I alla fall inte mer än nödvändigt. Åldersskillnaden mellan djuren är ganska stor, två av katterna är snart närmare 20 än 10 år medan de resterande två är knappa halvåret.

De äldre katterna går tack vare ett sinnrikt system med dubbla kattluckor in och ut som de vill men de små rackarna är inte riktigt redo för att våga sig ut i den stora verkligheten ännu. Småkatterna tillbringade sina första levnadsveckor under en mörk smutsig altan där deras mamma helt sonika lämnade av dom för att göra ett par halvhjärtade försök att hålla liv i dom där under. Efter lite letande efter jourhem som kunde hjälpa till att ta hand om kattungarna lyckades vi hitta nytt boende till nästan hela kullen men två av krabaterna fick stanna kvar och bor nu tillsammans med oss i en varm, mysig villa.

När jag gick igenom ett par gamla mappar på hårddisken snubblade jag över bilderna vi tog när vi försökte fånga in dom små kattungarna för att ta bilder till deras ”kontaktannonser”. Ett par av dessa hade jag knappt sett innan så de fick åka ett varv i Photoshop och resultatet ser ni här.

Kattungar är vad folk behöver just nu.

Citatet kommer från min fru som fick syn på kattungebilderna där jag satt och pillade i Photoshop och jag är beredd att hålla med. Kattungar är precis vad folk behöver just nu. Till hushållet hör också en liten hund av märke Chinese Crested Powder puff. Min erfarenhet av hundar är inte den största men jag tror inte att jag någonsin har mött en märkligare hund.

Fundersam hund - Ludwig Sörmlind

Inte heller denna lille herre är något särskilt stort fan av vintern. Hade han kunnat hade han förmodligen gjort kattungarna sällskap inne i värmen hela dagarna.

Klicka på bilderna för att se dom i en högre upplösning. Under själva fotograferingen lärde jag mig att det inte är helt lätt att fånga kattungar på på bild så fokus sitter inte helt 100% på alla bilder men i det här fallet gör det mig inte så mycket.

Relaterat innehåll

%d bloggare gillar detta: