Uppdaterad 23 september, 2016

Det börjar närma sig julafton och både snö och något som kan likna en julkänsla lyser med sin frånvaro. I veckan har dock Karlshamns Kommun passat på att slänga upp den för årstiden så påpassliga julbelysningen. Det hela gör sig bättre i verkligheten men om du verkligen vill veta hur torget i Karlshamns ser ut i juleskrud är du på helt rätt blogg vid helt rätt tillfälle.

Jag är annars en vän av ordning och en olustig känsla infinner sig varje år vid den här tiden. Stora kartonger med julpynt ska grävas fram ur från sina skrymslen längst ner och längst bort i källaren. Detta pynt ska sedan med nästan militärisk precision placeras ut på varenda bänk, fönsterbräda och trappsteg som står att finna i huset för att efter någon månad återigen packas ner i lådan dom bars upp i och gömmas undan i ytterligare ett år på samma dunkla plats längst ner och längst bort i källaren.


Karlshamns Torg

Karlshamns Torg

För er fototekniskt intresserade kan jag avslöja att bilderna består av 5 exponeringar med kameran på stativ denna gången. De otroligt gula gatlampornas sken lät jag vara kvar till viss del. För mer info om kamera och liknande är det bara att trycka på ett foto för att komma till min Flickr där mer information och många fler bilder gömmer sig.

För mer information om hur jag tar mina HDR-bilder kan ni läsa min HDR-Guide i 3 delar på svenska.

Har julkänslan infunnit sig hos er ännu eller väntar ni till 5 minuter i Kalle på julafton innan vi börjar känna något?

Tack för att du kommenterar!