Kärlek, fika och kaffe

Jag gillar att vistas utomhus, gärna i skogen men lika gärna ute vid havet. Lustigt nog trivs jag jag lika mycket inne i en stor stad men om jag själv får välja är det till havet jag tar min tillflykt.

En annan sak som jag gillar är kaffe. Gärna starkt, mörkt och mycket! Om man kombinerar dessa två saker är jag hemma. Kaffe utomhus, det är nästan så att jag kan känna kaffelukten när jag skriver det här.

Under vintermånaderna blir stunderna med en kaffekopp ute på en havsklippa något färre än under sommarmånaderna men gångerna är få då jag inte har med mig en kopp kaffe eller en termos under mina fototurer.

Nästan vid havet

När det är skarpt läge så brukar dock själva muggen, eller behållaren av kaffet, vara av något slagtåligare sort än i den här bilden där muggen består av porslin och står väldigt ostadigt uppställd på en rund sten.

Faktum är att jag befinner mig ganska långt bort från både hav och skog.

Kärlek och fika - Ludwig Sörmlind
Kärlek och fika, kaffe utomhus.
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/4.0, 1/45 sek, ISO100

Bilden är tagen ett par steg ut på min uppfart och kaffet svalnade snabbare än jag hann sätta upp stativet. Dagsljuset försvann snabbare än väntat och några avancerade experiment hanns därför inte med.

Kletigt kaffe överallt

Totalt kom jag in i stugvärmen med ett 10-tal exponeringar men efter en hård gallring var det bara den här som höll måttet. Vinden gjorde nämligen att kaffestrålen från kannan hejdlöst svängde omkring och skvätte ner både mugg och stenen där den stod.

Kärlek och fika!