Kärlek, fika och kaffe

Jag gillar att vistas utomhus, gärna i skogen men lika gärna ute vid havet. Lustigt nog trivs jag jag lika mycket inne i en stor stad men om jag själv får välja är det till havet jag tar min tillflykt.

En annan sak som jag gillar är kaffe. Gärna starkt, mörkt och mycket! Om man kombinerar dessa två saker är jag hemma. Kaffe utomhus, det är nästan så att jag kan känna kaffelukten när jag skriver det här.

Under vintermånaderna blir stunderna med en kaffekopp ute på en havsklippa något färre än under sommarmånaderna men gångerna är få då jag inte har med mig en kopp kaffe eller en termos under mina fototurer.

Nästan vid havet

När det är skarpt läge så brukar dock själva muggen, eller behållaren av kaffet, vara av något slagtåligare sort än i den här bilden där muggen består av porslin och står väldigt ostadigt uppställd på en rund sten.

Faktum är att jag befinner mig ganska långt bort från både hav och skog.

Kärlek och fika - Ludwig Sörmlind
Kärlek och fika, kaffe utomhus.
Canon 6D, EF70-200mm f/4L USM, f/4.0, 1/45 sek, ISO100

Bilden är tagen ett par steg ut på min uppfart och kaffet svalnade snabbare än jag hann sätta upp stativet. Dagsljuset försvann snabbare än väntat och några avancerade experiment hanns därför inte med.

Kletigt kaffe överallt

Totalt kom jag in i stugvärmen med ett 10-tal exponeringar men efter en hård gallring var det bara den här som höll måttet. Vinden gjorde nämligen att kaffestrålen från kannan hejdlöst svängde omkring och skvätte ner både mugg och stenen där den stod.

Kärlek och fika!

Relaterat innehåll

7 tankar på “Kärlek, fika och kaffe”

 1. Det blev i alla fall en underbar bild! Jag dricker inte alls kaffe (eller te) men jag kan ändå känna kaffedoften av din bild! Det måste vara superhärligt att ha med sig en fika ute när man är på fototur! Jag har med mig vatten men det är inte samma känsla i det! ;)
  Tack för din kommentar på min bild! Ja, det var verkligen rätt tillfälle med ljuset! Det var bara tur! Har nog aldrig sett så fantastiskt ljus som vid det tillfället!

 2. Sitter och dricker kaffe när jag läser detta!😊 Visst är det skönt att vara ute, speciellt med kameran med sig. Du verkar väldigt lik Åke, som jag har bloggen med. När i är ute så tar jag kanske 300 foton, han tar kanske 50-60 och slänger för det mesta allihopa, kanske ett par ”platsar”.😂😂😂😂 Så självkritisk, men börjar bli bättre. Hans svartvita foton är i proffs klass, något jag tycker är rätt svårt.

  • Det kan nog stämma ganska bra! Jag tar en himla många bilder och kastar 90% av dom. Men att kasta dom har jag lärt mig först på senare år, förr i tiden sparade jag ALLA bilder oavsett om jag skulle göra något med bilderna eller inte.

   Nu har jag tragglat mig igenom arkivet hjälpligt och gjort mig av med de allra värsta bilderna som jag aldrig skulle gjort någonting med i alla fall.

   Jag har mycket svårt att få till svartvita bilder, men jag försöker lära mig. Jag tycker ofta att mina bilder blir blaskiga och kontrastlösa. Det är tur att man aldrig blir fullärd. :)

   • Jag sparar naturligtvis också bara de som jag tycker är bra, men har lärt mig med tiden att vara lite mindre självkritisk. När jag började med ”Månadens bästa foton” så var det otroligt svårt att ta ut sina egna foton, men har släppt rätt mycket och det går bättre för varje månad. Kanske jag blivit bättre på att fota, eller så mycket mindre självkritisk.😂😂😂😂

    • Jag misstänker att det är en kombination av ökade fotokunskaper och mindre självkritik.

     Jag tror att fotokunskaper och utveckling kommer av sig själv bara man fortsätter låta kameran gå men just självkritiken kan vara svår att bli av med. :)

Tack för att du kommenterar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: