Intill Vätterns strand

Uppdaterad 3 september, 2017

Jag älskar att köra bil, jag är däremot inte riktigt lika förtjust i att åka bil som passagerare. Som tur är har min fru och ständiga följeslagare Malin inga som helst problem med det senare. Tillsammans har vi färdats åtskilliga mil på vägar både i Sverige och Norge. Inom en inte alltför avlägsen framtid ska vi försöka rulla ett par mil på det vidsträckta europeiska vägnätet också.

Då och då finner vi oss i att fara omkring på de stora motorvägarna, men om vi kan undvika det så väljer vi gärna lite mindre vägar. Ni vet, där man körde förr i tiden och vägarna gick igenom små köpingar, samhällen och småstäder.

Ut på äventyr

Vi har rullat ut för ett par veckor på vägarna och in i det längsta har vi för avsikt att undvika campingar och dylika inrättningar. När den medhavda elektroniken börjar skrika efter mer ström (den här texten skrivs inte av sig själv till exempel) får vi leta upp någon inrättning med tillgänglig elstolpe men 12 voltsutrustningen borde inte ha några problem att laddas upp under våra färder.

Blekinge utgjorde som så många gånger förr utgångsläge och under eftermiddagen rullade vi ut från vår grusplan med sikte på något obestämbart mål norrut. Jag har i hemlighet tittat ut lite olika sevärdheter och lustigheter som vi ämnar besöka längs vägen. Vart vi kommer är inte så noga och något slutmål har vi inte ännu.

Mitt kungarike för en hemlighet

Oturligt nog är jag verkligen jättedålig på att hålla hemligheter så jag har redan berättat om de flesta. Överraskningsmomentet är därmed borta men det spelar mindre roll i sammanhanget.

Intill Vätterns strand är namnet på det här inlägget och det är också där vi befinner oss i skrivande stund. Vi har passerat Gränna med ett par mil och ligger tryggt parkerade tillsammans med ett par andra husbilar på en liten undanskymd parkering i en glänta långt bort från E4:an.

Klick, klick!

Kameran har gått varm under sina försök att fånga den väldigt försiktiga solnedgången och hundarna tycks ha accepterat vår tillfälliga sovplats och ligger försiktigt snarkandes vid våra fötter.

Var vi hamnar i morgon vågar jag inte riktigt sia om men det är också det som är en del av charmen med hela äventyret.

Den som lever får se!

Dela:

5 svar på “Intill Vätterns strand”

  1. Jag har mest fotograferat runtomkring Skåne. Har dålig fantasi men skulle vilja ge mig ut på en planerad resa genom Sverige. 🙂

  2. Jag tycker det är så kul att besöka nya platser, men har dålig fantasi och behöver tips, helst foton på vad som finns att se och fotografera. :) För mig blir det mest rundor runt Skåne, finns visserligen mycket där, men längtar till andra platser i vårt land. :)

    1. Det är svårt att hitta nya platser att fotografera i närheten där man bor. I Blekinge återvänder jag nästan alltid till samma gamla platser när jag blir fotosugen. Därför är det så roligt att åka ut på nya äventyr. :)

Tack för att du kommenterar!